De hartelijke felicitaties op een creatieve manier

Je eerste gedachte bij een gastenboek is waarschijnlijk een groot album waar je vrienden en familie iets persoonlijks in schrijven. Kies een mooi boek met een stevige kaft. Echter, er zijn tal van andere manieren te bedenken voor een origineel en creatief gastenboek. Vijf ideetjes voor jullie gastenboek, alleen dan niet in boekvorm:

1. Quizmaster
 Vraag advies aan je gasten doormiddel van vragen. Stel vragen als: wat is de meest romantische plek waar we ooit heen moeten gaan? Wat is het beste huwelijksadvies dat je ooit hebt gehad? Waar zie je ons over 25 jaar? Wanneer wist je dat wij voor elkaar bestemt zijn? Hoe moeten we onze kinderen noemen? Een speelse manier, ook voor je vrienden, om een persoonlijk bericht te krijgen! Leg de kaartjes met vragen en een aantal pennen neer tijdens het diner. Op deze manier hebben je gasten ook een activiteit te doen.

2. Wereldbol
Ga op zoek naar een mooie wereldbol, te vinden op internet of in de kringloopwinkel. Laat je vrienden en familie hun favoriete vakantiebestemmingen op een briefje schrijven met een persoonlijk berichtje erbij. Doormiddel van punaises worden die briefjes vervolgens in de wereldbol geprikt. Naast een gastenboek, hebben jullie nu ook tips voor vakantiebestemmingen voor de rest van jullie leven samen.

3. Say Cheese
Een fotoalbum en gastenboek in één behoort ook tot de opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een oud schoolbord waar de gasten iets op kunnen schrijven en vervolgens daarmee op de foto gaan? Gegarandeerd dat je cheesy foto’s krijgt. Een filmcamera waar gasten hun bericht opnemen is wellicht nog leuker.

4. Herinnering stoel
Een tuinbankje of bijzettafel is ideaal voor dit gastenboek: zet het meubel en verschillende kleuren stiften neer. In plaats van in een album, kunnen gasten op het bankje hun felicitatieberichten schrijven. Geen ruimte voor nieuwe meubels? Kies een voorwerp dat jullie kenmerkt, bijvoorbeeld een gitaar als jullie echte muziekliefhebbers zijn.

5. Blikken vol felicitaties
Na afloop van jullie grote dag, is het de traditie om met een hoop kabaal het feest te verlaten. Achter de auto hangen daarom vaak touwtjes met blikken eraan. Wanneer het voertuig wegrijdt, raken de blikken de weg. Laat je gasten die lege blikken beschrijven of hang briefjes in de voorwerpen waar gasten hun felicitatie op kwijt kunnen.

Natuurlijk blijft het gastenboek in zijn oorspronkelijke vorm nog altijd een mooie manier om de mooie en liefdevolle wensen van jullie gasten te vereeuwigen. Bekijk hier een ruime collectie aan gastenboeken.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker