De beste themabruiloften

Vind jij een ‘gewone’ bruiloft maar saai? Wil jij indruk op je gasten maken? Dan is een themabruiloft misschien iets voor jou. Van subtiele hints tot een ware bruiloftmetamorfose: een themabruiloft is er een om nooit te vergeten. Zoek je inspiratie voor het juiste thema, lees dan snel verder!

Boeren bruiloft

Dit jarenoude thema is niet voor niets erg populair. Een trouwerij in een landelijke omgeving is niet alleen erg romantisch, maar ook lekker ouderwets gezellig. De boeren bruiloft is makkelijk te realiseren. Daarnaast hoeft het niet heel duur te zijn. De locatie moge duidelijk zijn: de boerderij. Daar houdt het thema echter niet op. Om een echte landelijke sfeer te creëren pas je je decoratie aan. Op de tafels leg je rood-wit-geblokte tafelkleden en als aperitief serveer je een gerechtje gemaakt van streekproducten.

Reis rond de wereld

Deze optie is vooral toepasselijk als jouw aanstaande niet dezelfde culturele achtergrond heeft als jij hebt. Het reis-rond-de-wereld-thema is niet het makkelijkste thema, maar wel erg sfeervol. Geef bijvoorbeeld elke tafel een eigen land. De Hollandse tafel is dan versierd met kleine Nederlandse rekwisieten zoals molentjes en klompjes. De Franse tafel is bedekt met druiven en wijn et cetera.

Bohemian bruiloft

De Bohemian bruiloft kenmerkt zich vooral door de ‘niets moet, alles mag’-uitstraling. Bij dit thema blijf je dicht bij de natuur. Deze stijl is vooral geschikt voor koppels die het simpel, maar stijlvol willen houden. De bruiloft is aangekleed door bloemen. De andere decoraties heb jij zelf gemaakt. Lees meer over de Bohemian bruiloft.

Retro bruiloft

Om een retro bruiloft te realiseren kun je het best beginnen met advies vragen aan je grootouders. Zij weten als geen ander hoe het is om in die stijl te trouwen. De perfecte trouwjurk is voor jou niet moeilijk te vinden; er zijn immers genoeg speciaalzaken voor retrojurken. Ook de aankleding van je bruiloft is helemaal in dezelfde stijl. Vergeet niet om een oude retro radio op een centrale plaats te zetten.

Las Vegas bruiloft

Als je helemaal wilt uitpakken is de Las Vegas bruiloft echt iets voor jou. Bij deze variant is alles groots en kleurrijk. Hier past een korte trouwjurk perfect bij. De genodigden komen niet zomaar voor een bruiloft, maar worden ook vermaakt door de DJ. Ze zijn daarom, samen met jou, vooral op de dansvloer te vinden.

Beach wedding

Dit romantische thema is tijdloos. Voor een strand bruiloft heb je niet veel nodig. Met een eenvoudig trouwprieel in het zand kom je al een heel eind. De stoeltjes voor de gasten kun je versieren met bloemen of schelpen. Extra voordeel: vrouwen hoeven niet pijn te lijden op hoge hakken, maar kunnen gewoon rondlopen op blote voeten. Een must: zomers weer! Kijk hier voor meer zomerse bruiloftideeën.

Heb jij nog meer ideeën voor een themabruiloft?  Vertel het ons in een reactie hieronder!Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker