Hoe vertel je je kinderen dat je verloofd bent?

Trouwen betekent niet alleen een grote verandering voor jou, maar ook voor je kinderen. Het maakt niet veel uit of het om de vader van je kroost gaat of een andere man. Je kinderen horen een van de eerste te zijn die het weten. Vind je het moeilijk om het te vertellen? Gebruik dan deze tips.

Bak gelukskoekjes

Bijna ieder kind vindt het leuk om samen met hun ouders koekjes te bakken. Hierdoor is de sfeer vanaf het eerste moment ontspannen. Vraag je kind om een boodschap op een klein briefje te schrijven voor in de gelukskoekjes. Op jouw briefje staat het grote nieuws. ’s Avonds na het eten is dit het perfecte toetje.

Geef de kinderen ook ringen

Waarschijnlijk kijk jij het liefst de hele dag naar je verlovingsring. Het staat immers symbool voor jullie relatie. Het is daarom een mooi gebaar om ook je kinderen er een te geven. Vraag vervolgens of ze weten waarom jij opeens een ring draagt. Je kinderen zijn blij met een cadeautje en bij jou is het hoge woord eruit.

Doe een rollenspel

Het favoriete speelkameraadje van je dochter ben jij. Vraag haar om samen een bruiloft na te spelen. Een oud laken is een perfecte improvisatiejurk voor haar. Vervolgens vertel je na het ja-woord dat ze over een tijdje een echte bruiloft meemaakt, van jou!

Ouderwetse spelletjes breken het ijs

Zoek de verschillen is altijd een populair spelletje onder kinderen geweest. En daarom een goede optie voor jou om je verloving bekend te maken. Vergelijk een oude foto van jezelf met een nieuwe foto van jezelf, waarbij je op de nieuwe foto de verlovingsring draagt. Hierdoor komen je kinderen er spelenderwijs achter.

Een rebus vertelt alles

Ook een simpele rebus oplossen is leuk voor je kinderen. Des te groter is het enthousiasme als je kinderen de oplossing zien…

Kijk samen een romantische film

In veel kinderfilms wordt er getrouwd. Assepoester, de kleine zeemeermin en nog veel anderen stappen het huwelijksbootje in. Vraag je kind na het zien van de trouwscène of zij ook naar een bruiloft zou willen. Zeker weten dat ze ja zegt!

Maak een speurtocht

Als je kind avontuurlijk is ingesteld is een speurtocht een goed idee om je verloving bekend te maken. Bij vier verschillende posten krijgen de kinderen een aanwijzing. De eerste hint is een stuk taart, bij de tweede post krijgen ze een glaasje kinderchampagne, de derde post is een dvd van The Wedding Planner en bij de laatste is de ring verstopt. Dit is gemakkelijk voor jou en spannend voor je kind!

Praat erover

Daarnaast kun je het natuurlijk ook gewoon vertellen. Kinderen worden graag op de hoogte gehouden, dus wacht niet te lang. Uiteindelijk komen ze er toch wel achter. En waarderen ze het des te meer dat je open naar ze bent.

Hoe heb jij je kinderen laten weten dat je verloofd bent? Vertel het ons hieronder in een reactie!Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker