Hoe krijg je de gasten aan het dansen op het bruiloftsfeest?

Hoe krijg je iedereen in de feestsfeer? Jullie willen natuurlijk dat iedereen deze mooie dag met jullie viert tijdens het feest. Oma heeft (waarschijnlijk ;)) een andere muzieksmaak dan jullie beste vriend. Dit artikel staat bomvol tips hoe jullie de bruiloftsgasten in de stemming krijgen voor een knalfuif! 

Tijdens de meest belangrijke dag van jullie leven willen jullie natuurlijk dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft tijdens het feest. Jullie eeuwige trouw moet natuurlijk worden ingeluid met een knallende party! Hoe zorg je dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft en in ieder geval één nummertje op de dansvloer meedoet?

Zorg dat de openingsdans aanspreekt

Kies voor de openingsdans een nummer dat dicht bij jullie zelf ligt. Een nummer dat jullie beiden mooi vinden en kies een aansluitend nummer in dezelfde sfeer; zodat de ouderen op het feest ook een dansje maken met elkaar. Desnoods geef je de ceremoniemeester de taak de ouderen met elkaar te laten dansen. Lees hier meer handige tips en verschillende dansen voor de openingsdans

Organiseer een flashmob

Hiermee krijg je iedereen gegarandeerd de dansvloer op! Een verrassing voor de gasten die niet in het flashmob complot zitten, maar een gegarandeerde ijsbreker als er ineens een hele groep mensen losgaat op de dansvloer. Lees hier alles over het organiseren van een flashmob.

Maak een muziekmix

Stel samen met jullie DJ, of zelf een playlist samen met de nummers die zeker gedraaid moeten worden tijdens jullie feestavond. Bijvoorbeeld via Spotify of YouTube.

Roep op tot een dans

Blijven er toch veel mensen veilig op hun stoel zitten of tegen de statafel aanleunen tijdens jullie bruiloftsfeest? Roep dan via de microfoon om dat iedereen uitnodigt wordt om een dansje te wagen op de vloer. Dat steekt aan! Als ze zien dat er gedanst wordt is het voor de gasten makkelijker om aan te sluiten.

Daarnaast is het van groot belang dat de muziek makkelijk dansbaar is en zo breed mogelijk georiënteerd. Wij geven je een aantal nummers waardoor iedereen sowieso goed in te feeststemming raakt!

 • Janet Jackson – Together Again
 • Chaka Khan – Ain’t Nobody
 • The Blues Borthers – Everybody Needs Somebody
 • Earth Wind & Fire – Fantasy
 • Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
 • Caro Emerald – Back It Up
 • The Weather Girls – It’s Raining Men
 • Tina Turner – Proud Mary
 • Pointer Sisters – I’m So Excited
 • Katrina & Waves – Walking on Sunshine
 • Safri Duo – Bongo Song

Het is ook leuk als er de mogelijkheid bestaat, voor iedere gast, om een verzoeknummertje aan te vragen. Stem de muziek af op de gasten die aanwezig zijn en op jullie eigen smaak. Het is niet echt handig om keiharde hardstyle te gaan draaien als er nog veel oudere gasten aanwezig zijn. Zorg dus voor een goede opbouw in de playlist van de DJ. Dit kun je vooraf overleggen met de DJ die jullie inhuren.

Op zoek naar een goede DJ of band voor jullie feest? Kijk eens in de bedrijvengids van TopTrouwen.

Wat doen jullie om iedereen op de dansvloer te krijgen tijdens jullie trouwfeest?

Dans  Feest  Gasten  Vragen  


Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker