Vijf dingen die je als moeder van de bruid níet moet doen

Stiekem hoopte je er al maanden op. Alles wees ernaar dat het niet meer lang zou duren, maar voor jouw gevoel kon het niet snel genoeg gaan. En dan is het eindelijk zover: jouw kleine, maar toch zo volwassen, dochter gaat trouwen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar probeer niet de hele bruiloft over te nemen. Vijf dingen die je als moeder van de bruid niet moet doen.

1. Bemoei je niet met elk detail

Hoewel het voor jou misschien natuurlijk aanvoelt om je kind met alles te helpen, is het niet prettig voor je dochter om overal mee bezig te zijn. Het is immers haar bruiloft en niet die van jou! Help haar op de momenten dat ze er zelf om vraagt plus net iets meer. Dan doe je meer dan genoeg. Als jij je met elk klein detail bemoeit, zal ze minder snel om je mening of hulp vragen dan wanneer je haar gewoon haar gang laat gaan.

2. Koop geen mooiere jurk

Nogmaals, het is haar dag om te stralen. Geef haar daarom ook de kans. Een witte jurk is uitgesloten voor jou. Dit betekent natuurlijk niet dat je in een oud vodje moet rondlopen. Een elegante, gekleurde jurk is erg geschikt.

3. Word niet dronken

Als het dan eindelijk zover is, lusten we allemaal wel een glaasje champagne. Denk eraan om het bij één of twee glaasjes te houden. Je wilt natuurlijk niet dat je dochter zich moet schamen omdat jij stomdronken bent. Plus: kinderchampagne is ook heel lekker!

4. Eis niet constant de aandacht op

Als jij besluit te speechen voor je dochter, vindt ze dat waarschijnlijk erg leuk. Het is voor haar natuurlijk een spannende dag en een fijn woordje van haar moeder doet haar zeker goed. Tegelijkertijd is het jouw moment om je te uiten. Houd het bij deze vijf minuten. Het is haar dag om te shinen.

5. Stel geen moeilijke vragen

Dit klinkt misschien als een rare tip, maar toch is hij erg nuttig. Jouw dochter is waarschijnlijk bloednerveus en heeft daarom wellicht een kort lontje. Haar afleiden kan erg fijn zijn, maar doe dit wel op een tactische manier. Begin niet over problemen uit het verleden, over waarom die vervelende oom ook op de bruiloft is. Dit is niet het moment en daar kan ze niets mee. Hoe je haar wel kunt afleiden: op dezelfde manier zoals je dat vroeger deed toen ze nog een klein kind was. Gewoon door met haar over koetjes en kalfjes te praten. Zeker weten dat ze dat (onbewust misschien) waardeert!

Wat je wél moet doen als moeder van de bruid is gewoon genieten. Ze trouwt maar een keer en dat is voor jou bijna net zo speciaal als voor haar.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker