Hoe kom je van bruiloftsstress af?

Je hebt het waarschijnlijk hartstikke druk: die ene presentatie voor het werk moet nog voorbereid worden, de kinderen moeten op tijd naar school. Daarnaast wil je aanstaande ook nog de volle aandacht. Daar bovenop moet je ook nog even een bruiloft zien te plannen. Logisch dat het soms even te veel wordt. Wil je van dat gevoel af? Volg dan een deze tips.  

Plannen is goud waard 

Vind je het moeilijk om je aan een planning te houden? Zorg er dan voor dat je jezelf beloont bij elk agendapunt. Combineer een saai klusje (zoals een bruiloft budget begroting maken) met een leuke bezigheid (bijvoorbeeld door een magazine vol bruidskapsels bestuderen).  

Probeer duidelijk te weten wat je wilt 

Aangezien de ene bruiloft nogal verschilt van de ander, is het belangrijk om goed te weten wat jij voor ogen hebt. Kies je voor een kleine of grote bruiloft? Als jij en je verloofde het allebei eens zijn met hoe de bruiloft eruit komt te zien, weet je beter waar je aan toe bent en komen er minder stresssituaties op je af. 

Muziek brengt je tot rust  

Zet tijdens alle activiteiten muziek aan op de achtergrond. Belangrijk: dit moet wel rustgevende muziek zijn. Vooral het nummer waar jij en je aanstaande de eerste dans als man en vrouw op doen is erg toepasselijk. Kom je meteen in de sfeer!  

Je trouwt niet in je eentje 

Je mag die aanstaande van jou ook best aan het werk zetten. Jullie trouwen immers samen. Daarnaast is het ook oké om hulp te vragen aan je omgeving. Waarschijnlijk is dit de eerste bruiloft die jullie plannen, waardoor het soms best overweldigend kan zijn. Vraag je moeder en beste vriendin alles wat je wilt weten. Waarschijnlijk vinden zij het alleen maar leuk om te helpen.  

Wissel het werk af met plezier 

Als het even een avondje niet lukt om door te werken, mag je best een keertje overslaan. Ga even lekker ontspannen door een trouwfilm te kijken van je ouders of vrienden of iets dergelijks. Krijg jij meteen inspiratie!  

Zorg voor jezelf 

Geef je lichaam de kans om af en toe tot rust te komen. Dan kun je pas echt productief zijn als je weer aan de slag gaat voor de bruiloft. Een dagje naar de spa om 'je huid te verzorgen' mag best hoor!  En vanzelfsprekend blijven sporten, één van de beste medicijnen tegen stress.

Houd je doel voor ogen  

Vergeet niet waar je dit allemaal voor doet: zodat jij en jouw lief de dag van jullie leven hebben. Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker