Hoe ga je naar de WC in een trouwjurk?

Misschien wel één van de moeilijkste opdrachten tijdens je bruiloft; naar het toilet gaan in de trouwjurk. Dat je op je huwelijksdag één of meerdere keren het toilet moet bezoeken is onvermijdelijk. Normaal gesproken wanneer je simpele kleding draagt is dit natuurlijk geen probleem. Dat wordt wel anders als je een prachtige bruidsjurk draagt. Dan heb je eindelijk die jurk met veel moeite aangetrokken én dan moet je ontzettend nodig. Wij geven je handige tips om vlekkeloos je bruiloft door te komen.

Geef op tijd aan dat je moet

Wacht niet tot het allerlaatste moment en alles erg snel moet worden geregeld. Je kunt niet ophouden tot het laatste moment. Als je enige aandrang voelt om naar het toilet te gaan, roep dan tijdig je hulptroepen bij elkaar.

Zorg dat het toilet schoon is

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het is van groot belang dat het toilet waar je naar toe gaat schoon is. De vloer én de WC-bril. Vraag bijvoorbeeld aan je bruidsmeisje, je moeder of de ceremoniemeester of zij van te voren even kunnen checken of het toilet schoon is.

Vraag hulp

Het is wellicht een beetje gênant maar als je een flinke bruidsjurk draagt is het handig om wat hulp te vragen van je gasten. Draag je een jurk met een hoepel of een grote afmeting dan kun je ook kiezen voor twee hulpen.

Laat de deur van het toilet open

Zorg dat omstanders weggestuurd worden en laat de deur open zodat de hulp je kan helpen indien nodig.

Vouw de jurk omhoog

Laat je hulp de jurk aan de onderkant of bij de onderste hoepel omhoog trekken. Vouw de jurk vervolgens netjes (zonder kreukels) omhoog en houd de jurk stevig vast. Zorg dat jij en je hulp schone handen hebben!

Trek het slipje uit

Om je benen vrij te houden is het raadzaam om je slipje helemaal uit te trekken. Er valt toch weinig te zien want de jurk hangt enigszins over je kruis heen.

Achterstevoren plaatsnemen op het toilet

Ja, het klinkt misschien een beetje vreemd; maar ga met je voorkant naar de toiletpot zitten. Zo hoef je alleen de voorkant omhoog te houden en heeft de sleep en de rest van de jurk genoeg ruimte aan de achterkant van het toilet. Leun bij urineren lichtjes voorover zodat de straal in het midden van de toiletpot terechtkomt. Indien je voor de grote boodschap naar het toilet gaat, leun je vanzelfsprekend achterover in plaats van voorover. 

Zorg voor toiletpapier of doekjes

Zorg dat één van je hulpen toiletpapier in de aanslag heeft om af te vegen na het toiletteren. Wellicht is het prettig om vochtige doekjes bij je te hebben om even op te frissen.

Slip aantrekken

Nu kun je je slip weer aantrekken. Je kunt hiervoor om hulp vragen en je voeten in de slip laten zetten. Laat een hulp je jurk omhoog houden en trek zelf je slip onder je jurk omhoog. Je kunt tevens één been op de toiletpot zetten om je slip weer aan te trekken.

Wanneer je een jurk draagt zonder hoepel of lange sleep is het ook mogelijk om voorwaarts op het toilet plaats te nemen.

Oeps! Toch een vlek in je trouwjurk gekregen? Of in de kleding van een gast? Lees hier de EBHO bij vlekken in bruidskleding.

Heb jij nog handige tips voor het toiletteren in een bruidsjurk? Deel ze met onze redactie en wie weet verschijnt jouw tip hier.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker