Hoe dans je in een trouwjurk met sleep?

Dansen met een sleep lijkt nogal een lastige opgave. Hoe houd je de sleep vast wanneer je een dansje gaat wagen op de dansvloer? Of lijkt het je handiger om de sleep op te knopen of vast te maken? 

Wanneer je je trouwjurk gaat uitzoeken is het van groot belang dat je bekijkt hoeveel bewegingsvrijheid je hebt om te dansen. Ben je van plan flink de voetjes van de vloer te laten gaan op de dansvloer is het wellicht handig om hier vooraf een oplossing voor te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen een andere trouwjurk aan te schaffen voor het feest. Daarnaast is het een idee om in de bruidsmodezaak te vragen of het mogelijk is een constructie te maken om de sleep eraf te halen op het moment van het feest. Bijvoorbeeld met een klittenband of haakjes. Wanneer je een grote trouwjurk draagt is van deze constructie niets te zien. En het is ontzettend handig! Want zo kun je wel je eigen trouwjurk aanhouden.

Sleepspeld

Een andere simpele oplossing is een sleepspeld. Verkrijgbaar in verschillende formaten en uitvoeringen. Met deze speld kun je de sleep omhoog spelden op het moment dat je wil gaan dansen. Het enige nadeel van deze manier is dat de trouwjurk licht beschadigd kan raken indien je een trouwjurk draagt met een kwetsbare stof zoals zijde.

Lus

Je kunt bij het kopen van je trouwjurk ook vragen aan de coupeuse of zij een handige oplossing heeft om je sleep omhoog te houden tijdens het dansen. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een lus onderaan de sleep. Deze kun je dan om je pols of vinger heen winden zodat je meer bewegingsvrijheid hebt.

Knoopje

Je kunt er ook voor kiezen om een knoopje in het midden van de sleep te laten zetten en een lusje aan de sleep. Zo kun je handig de sleep ‘oprollen’ en vastzetten. Het mooiste is als het draad en de knoop transparant zijn of in dezelfde kleur als de jurk, zodat je er zo min mogelijk van ziet.

Magneten

Als je de sleep van een kwetsbare stof is gemaakt kun je ook kiezen voor mageneten. Je hebt hiervoor wel hele sterke magneten nodig. Als je de magneten op een goede manier aanbrengt (oefenen is aan te raden) zie je er niets van. Plaats de magneten daarom aan de binnenkant van je trouwjurk en aan de sleep om de sleep handig omhoog te brengen.

Samen vasthouden

Er is ook nog een optie om samen de sleep vast te houden als jullie gaan dansen. Om te weten te komen of dit een handige manier is en of het lukt, probeer het eens. Daarnaast is het handig om te oefenen in je trouwjurk met sleep. Bijvoorbeeld als jullie danslessen nemen is het handig om met een oefenjurk of je eigen jurk de dans eens op te voeren.

Hoe danste jij in een jurk met een sleep? Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker