Trouwdag indeling: vermaak gasten tussen de ceremonie en de receptie

Het is heel normaal om een gat van een uur of wat langer tussen het einde van de huwelijksceremonie en de receptie in te hebben Verloofden zoeken vaak naar een creatieve opvulling van deze pauze. Ze moeten de gasten bezig houden terwijl zij zelf foto’s maken of zichzelf opfrissen. In dit artikel zijn de leukste ideetjes op een rijtje gezet zodat iedereen zich optimaal kan vermaken!

Organiseer een speurtocht

Een speurtocht en een grote groep mensen, wat kan er nog foutgaan? Stel een grote lijst op met wat voorwerpen die de gasten moeten zoeken. Laat de gasten foto’s maken, stel vragen op die betrekking hebben op jou en je partner. Verdeel de gasten in een paar teams en bedenk een prijs voor het team dat wint. Súper leuk voor de gasten en voor jou een relaxed momentje voor jezelf.

Laat de gasten kiezen

Stel op jullie eigen trouwpagina (wist je dat je die hier kan maken?) de vraag wat de gasten graag willen doen. Je kan ook zelf al met wat ideetjes komen en de gasten laten kiezen wat zij het leukst vinden. Je kan een stuk of vier activiteiten organiseren en de gast op het moment zelf laten kiezen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de mensen met kinderen even naar de speeltuin te laten gaan, de familie kan even naar het café en je vriendinnen kunnen parfum samples uittesten. Denk er hierbij wel aan, hoe dichter bij de ceremonie, hoe beter. En geef altijd het adres mee.

Een happy hour

Je kent ze wel, de happy hours waarbij je heel goedkoop cocktails kan drinken. Hoe leuk is het om dat ook op jouw bruiloft te doen? Je kan heel veel verschillende drankjes aanbieden door een cocktailshaker in te huren. Natuurlijk kan deze ook alcoholvrije drankjes maken. Een lekker en leuk idee.  Het is ook leuk om de gasten ook uit kleine hapjes te laten kiezen. Op TopTrouwen staan goede bedrijven die jou kunnen helpen met dit toffe idee.

Een eigen trouwkaart kiezen

Als alternatief voor het opstellen van een lijst op jullie eigen website kun je er ook voor kiezen om verschillende trouwkaarten te ontwerpen. Zet ze neer op een tafel en maak ze zo mooi als je kan. De gast kan dan uit dezelfde activiteiten kiezen als de lijst op de website. Het idee hierachter is dat de gasten met elkaar in gesprek gaan om te bekijken wat ze het leukste lijkt. De kaart met de activiteit of locatie de ze het meest aanspreekt nemen ze mee, en gaan naar de locatie die op de kaart staat toe.

Even relaxen

Laat de gasten even bijkomen en huur een ruimte af die vlakbij de ceremonie en receptie locatie ligt. Denk aan het maken van een kampvuur, wanneer je buiten trouwt of serveer lekkere huisgemaakte limonade. De gasten kunnen met elkaar gaan kletsen en je kan er eventueel nog voor kiezen om een muzikant in te huren die sfeervolle achtergrondmuziek maakt. Het hoeft absoluut niet uitgebreid te zijn, je moet de gasten bij elkaar houden en vermaken. Dat kan zo prima!

Foto’s kijken

Ook leuk is om wat fotoboeken rond te laten gaan. Misschien heb je een wat jeugdfoto’s van jou en je partner, combineer deze met wat foto’s van bijvoorbeeld vakanties die jullie hebben gehad. Het is ook een heel leuk idee om het trouwalbum van jullie ouders rond te laten gaan, een mooi gebaar naar hen toe. Doe dit onder het genot van een hapje en een drankje en je zal zien dat iedereen tevreden is.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker