10 tips voor het bepalen van de trouwdatum

Het beslissen van je trouwdatum kan nog wel moeilijker zijn dat het uitkiezen van je trouwjurk. Wanneer je een datum in gedachte hebt, check dan even of hij bij de tien punten hieronder niet in de problemen komt. Je wil natuurlijk een geschikte datum hebben waarbij zoveel mogelijk mensen kunnen komen!

1. Prijzen

Wanneer je in juni of juli wil trouwen kost het je waarschijnlijk veel meer geld dan wanneer je in februari trouwt. Dit komt omdat de zomer en lente het hoogseizoen zijn voor bruiloften, logisch natuurlijk wil iedereen mooi weer. Toch kun je beter even nadenken of het je echt waard is om meer te betalen.

2. Tijd om te plannen

Je moet ruim van tevoren je bruiloftsdatum inplannen. Het is aan te raden om dit ongeveer een jaar van tevoren te doen. Zo heb je nog genoeg tijd om overal voor te zorgen en kom je niet in de stress. Een paar maanden van tevoren een datum kiezen kan voor problemen opleveren.

3. Werk

Houd rekening met je werkende gasten. Trouw je op een drukke werkdag, bijvoorbeeld dinsdag? Denk dan nog eens goed na. Niet iedereen kan even makkelijk vrij krijgen en de kans bestaat dat veel gasten niet kunnen komen. Het is aan te raden om je bruiloft in het weekend of zelfs in een vakantieperiode te plannen. Houd er bij de laatste optie dan ook rekening mee dat gasten mogelijk zelf op vakantie kunnen zijn en dus alsnog niet naar jullie bruiloft kunnen komen.

4. Droomlocatie

Hebben jullie al een lange tijd een droomlocatie in gedachte? Dan moet je goed controleren of deze locatie vrij is op jullie trouwdag. Ook hierbij is het dus weer handig om op tijd je trouwdatum in te plannen.

5. Andere bruiloften

Als er iets is wat je niet wil, dan is het wel trouwen op dezelfde dag als een van je vrienden. Een situatie als in de film Bride Wars is nou niet bepaald leuk! Je wil natuurlijk ook je andere vrienden niet laten kiezen naar wiens bruiloft ze gaan. Heb je vrienden die ook willen trouwen? Bespreek dan eens welke datum zij in gedachte hadden.

6. Het weer

Het is natuurlijk heel belangrijk om goed na te gaan wat de weersverwachtingen zijn. Wil je graag buiten trouwen? Dan kan je dit het beste in de zomer doen. Als je lang vooruit plant weet je natuurlijk nooit wat het weer doet, dat is een risico dat je moet nemen. Als je toch binnen wil trouwen, waarom dan niet in de winter? Het kan je veel geld schelen.

7. Familie en vrienden

Bespreek voor je de datum inplant met de meest belangrijke mensen uit je leven of zij die dag wel kunnen. Het is natuurlijk heel erg vervelend als je beste vriendin die week net moet bevallen, of je ouders die dag net vertrekken naar hun lang verwachte tripje naar Canada. Houdt dus niet alleen je eigen agenda in de gaten, maar ook die van de belangrijkste personen uit je leven.

8. Feestdagen

Trouwen tijdens de feestdagen kun je beter laten. Veel mensen hebben een drukke planning met de feestdagen en vinden het niet fijn om dit aan de kant te zetten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de gelovige gasten, met Pasen willen zij liever naar de kerk dan feesten op jouw bruiloft. En met kerst zit de andere helft van de gasten misschien wil bij familie en kunnen ze niet makkelijk naar de bruiloft komen.

9. Nationale evenementen

Speelt het Nederlands elftal op jullie trouwdag? Ai, dan kan het lastig worden, tenzij het je leuk lijkt om een groot scherm op te hangen en iedereen zijn aandacht daarop vestigt. Je wil voorkomen dat jullie een bijzaak worden op de bruiloft, of dat veel mensen niet kunnen komen. Controleer ook dit dus even goed.

10. Lokale evenementen

Ook op lokaal gebied kunnen er evenementen zijn die jullie trouwdag in de weg zit. Wat dacht je van een jaarmarkt, waardoor jullie niet bij de locatie kunnen komen? Of een kermis op die ene plek waar je het liefst foto’s wilde maken? Bel de gemeente even en je bent er zo achter.

Heb je nu een datum gekozen? Gefeliciteerd! Misschien kan een weddingplanner jullie verder helpen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker