Tips om te relaxen in de week voor je bruiloft

Ademhalingsoefeningen

Wanneer je veel stress hebt ga je onbewust korter ademen. Dit zorgt ervoor dat je alleen maar meer stress krijgt omdat je lichaam hieraan gewend raakt. Neem ieder dag een vast moment waarop je een kwartiertje ademhalingsoefeningen doet. Bij een ademhalingsoefening is het de bedoeling dat je goed op je ademhaling let. Probeer eens te tellen, vijf seconden inademen, vijf seconden je adem vasthouden en vijf seconden uitademen. Doe dit in een stille ruimte waar je alleen bent. Je zal merken dat je direct een stuk relaxter bent.

Een warm bad

Laat het bad vollopen, doe het licht uit en zet wat kaarsjes neer. Zo creëer een ontspannen ruimte speciaal voor jou. Verwen jezelf door een lekkere kop thee te zetten en een leuk blad mee te nemen in bad. Doe een maskertje op, scrub jezelf, zet wat rustgevende muziek op en probeer helemaal te ontspannen en op te gaan in dit heerlijke moment.

Zoek afleiding

Bij het zoeken afleiding wordt niet meteen bedoeld dat je dingen moet gaan ondernemen, het is juist de bedoeling dat je tot rust komt. Heb jij iets ontdekt waardoor je afleiding hebt? Gebruik dat dan. Als je het nog niet hebt kan je ervoor kiezen om een serie of film te bekijken. Ook een goed boek kan wonderen doen. Je waant je als het ware even helemaal in een andere wereld waardoor je al je stress vergeet. Afleiding is een echt wondermiddel!

Sport

Ook deze valt eigenlijk onder het kopje afleiding. Het verschil is alleen dat je van sporten moe wordt en je dus goed zal slapen. Slaap is erg belangrijk de week voor je bruiloft. Wanneer je niet vaak sport, doe het dan nu ook niet te veel. Je wil absoluut geen spierpijn hebben op je bruiloft, toch?

Zet alles op een rijtje

Wanneer je je steeds maar druk blijft maken om die ene afspraak, of je simpelweg het gevoel hebt dat je nog honderden dingen moeten doen, dan kan het helpen om alles op papier te zetten. Pak er een schrift bij en zet je gedachten op een rijtje. Je zal er nu vrij snel achter komen dat het helemaal niet zoveel is. En zet er ook bij wat je kan doen om je problemen op te lossen. Ga ermee aan de slag en daarna kan je het achter je laten.

Praat erover

Wanneer je veel stress hebt zijn je angsten vaak niet reëel. Het kan dan helpen om niet in je eigen gedachten te blijven hangen maar er eens over te praten met je partner of een goede vriendin. Deze personen kunnen jou geruststellen en je vertellen hoe het echt zit. Dit zorgt voor meer rust in je hoofd en zo zie je gauw dat jouw zorgen eigenlijk helemaal niet nodig zijn!Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker