De lekkerste borrelhapjes op je bruiloft

Tussen alle activiteiten door hebben de gasten waarschijnlijk al wel trek gekregen. Toch is het nog geen tijd voor het avondmaal. Daarom is het een leuk idee om zelf wat borrelhapjes te maken! Dit kan gemakkelijk en goedkoop zijn. De kleine hapjes vallen goed in de smaak bij de gasten en zijn heerlijk te eten bij een glaasje wijn of een borrel! Zeg maar gedag tegen de ouderwetse bittergarnituur.

Bruschetta

Deze Italiaanse klassieker doet het bij iedereen goed. Bruschetta bestaat uit gegrild brood met knoflook, olijfolie, peper en zout. Je kan het zo bont maken als je zelf wil. Zo smaakt dit hapje heerlijk wanneer belegd met kleine stukjes tomaat maar ook met peper of worst. Een heel lekker borrelhapje dat de honger doet stillen bij de gasten! Je kan er ook voor kiezen om verschillende soorten Bruschetta te maken zodat er voor iedereen wel wat lekkers bijzit.

Spiesjes

We kennen ze allemaal wel, de spiesjes met een uitje, augurk, worst en kaas. Heel makkelijk, maar je kan hier ook een eigen draai aan geven! Maak luxere spiesjes met bijvoorbeeld brie, appel en ham. Of maak je eigen variant van de klassieke ham met meloen spies. Wat dacht je van spiesjes met kip, spek en dadels? Heerlijk!

Nacho’s

Ook zo’n hapje dat iedereen wel lust. Een groot bak nacho’s is zo ongezellig, koop veel kleine schaaltjes en maak allemaal mini porties van nacho’s. Of doe het bijvoorbeeld in een puntzak, voeg wat gehakt, paprika kaas en optioneel nog wat zure room toe. De honger van de gasten zal zeker te weten even gestild zijn.

Wraps

Misschien een beetje standaard, maar wel erg lekker en gemakkelijk. Maak een grote wrap doe er van alles op bijvoorbeeld rosbief, pesto, sla, kaas en pijnboompitten. Stop ze een uur in de koelkast en snij ze daarna in kleine stukjes. Een prikker er doorheen en je bent klaar.

Mini hamburgers

Koop wat kleine gourmetburgertjes en breekbrood. Maak hiervan kleine hamburgertjes. Het ziet er niet alleen heel schattig uit, maar is ook nog eens heerlijk voedsel. Ook hier kan je een prikker doorheen doen zodat het makkelijker blijft zitten. Doe er wat ketchup en een heel klein plakje kaas bij en de gasten zullen er zeker van smullen.

Soep

Soep is niet iets wat je gauw krijgt als borrelhapje. Toch is dit wel heel erg lekker om even bij te komen. Zeker wanneer je in de winter trouwt kan soep een heerlijke opwarmer zijn. Maak gewoon een grote pan klaar en zet de kopjes ernaast. De gasten kunnen dan zoveel nemen als ze zelf willen. Nog een groot voordeel van soep is dat de gasten nog voldoende ruimte hebben voor het diner.

Alles met spek

Spek is echt heerlijk, dat weet iedereen wel. Maar je kan zoveel variatie op dit plakje vlees toeppassen als je zelf wil. Kip met spek, dadels met spek, avocado met spek. Allemaal even lekker! Daarnaast is het ook nog eens heel snel klaar en heb je weinig ingrediënten nodig. Ook is het leuk om wat variatie toe te passen en meerdere hapjes met spek te maken.

Balletjes

Gehaktballetjes in een dipsausje zijn super lekker en snel klaar. Misschien vind je dit een beetje saai, dan kan je ook vegetarische balletjes maken, of kipballetjes. Ook met balletjes is zoveel variatie mogelijk. Wat dacht je van de balletjes van kikkererwten, falafel? Heerlijk allemaal, maak er een heel balletjes assortiment van. Serveer het met verschillende sausjes en je bent al klaar. Ideaal.

Wil je toch liever iemand anders de hapjes laten maken? Kijk dan zeker eens naar deze cateringbedrijven.Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker