10 x de grootste onverwachte kosten op de bruiloft

Iedere goed geplante bruiloft komt met een strakke financiële planning die jij en je parner hebben opgesteld tijdens het plannen van jullie bruiloft. Toch komen er last minute vaak nog een hoop onverwachte kosten bij, wees voorbereid en neem dit artikel eens door. Zo kom je niet voor een vervelende verrassing te staan als het zover is.

Haar en make-up testen

Het is absoluut de moeite waard om jouw droomkapsel eerst te testen bij je kapper. Hetzelfde geldt voor je make-up. Toch kost dit onverwacht ook best wel wat geld. Reken dus voor het bedrag van je haar en make-up wat extra, zodat je ook op het testen hiervan voorbereid bent en voldoende geld hebt. Bespreek met je kapper of visagist of ze een soort voordeel combi aanbieding kan maken.

Bedankjes

Zelfs wanneer je voor iedereen een bedankje van ongeveer een euro geeft, kom je vaak nog steeds uit op een hoop geld. Afhankelijk van het aantal mensen dat je uitnodigt natuurlijk. Reken dus voldoende voor de bedankjes. Je kan ook creatief aan de slag en zelf wat maken. 

Reiskosten

Ook dit is er een die je gauw vergeet. Voor je gaat trouwen zijn jij en je partner waarschijnlijk het hele land aan het doorkruisen voor de perfecte trouwjurk, locatie, noem het maar op. Het kan je flink wat geld kosten om zoveel te moeten tanken of zoveel buskaartjes te moeten kopen. Neem dit dus ook op in je planning.

Muziek

Hebben jullie al een playlist samengesteld? Super! Maar hoe ga je dit laten horen? Je moet hier natuurlijk wel goede apparatuur voor hebben en vaak moet je daarvoor extra geld betalen bij de locatie. Houd hier dus rekening mee en vraag duidelijk hoeveel dit gaat kosten bij de locatie.

Kleding aanpassen

Heb je eindelijk je trouwjurk gevonden dat bij je budget past, moet je helaas nog wat dingen aanpassen. Dit kan je ook behoorlijk wat tijd en geld kosten wanneer jij dit bij een prof doet. Reken dus een beetje extra voor die trouwjurk of neem een goedkopere. Misschien ken je iemand die jouw jurk kan innemen. Kijk die persoon dan eens lief aan! Dan heb je helemaal geen probleem.

Extra kosten locatie

Besluit je om langer te blijven dan je gereserveerd had, omdat het zo gezellig is? Dit kan je een hoop extra geld kosten. Reken hier dus voor de zekerheid ook wat extra’s voor en vraag van tevoren duidelijk aan de locatie wat de gevolgen zijn wanneer jullie langer doorfeesten dan gepland. Leg dat ook vast in het contract!

Eten voor jullie zelf

Een veelgemaakte fout, jezelf meerekenen met het uiteindelijke aantal! Het klinkt zo logisch maar toch gaat dit heel vaak fout, en dan moet je bijbetalen om toch mee te kunnen eten. Zet jezelf en je partner dus bovenaan de gastenlijst.

Extra kleding

Voor je bridalshower, vrijgezellenfeest en etentjes koop je misschien ook wel nieuwe kleren. Je wil er natuurlijk ook dan leuk uitzien. Helaas komt het niet zo goed uit omdat je flink aan het sparen bent voor je bruiloft. Reken dus ook hier extra kosten voor.

Huwelijksreis

Voor je huwelijksreis heb je al gespaard, maar heb je ook rekening gehouden met de spullen die je nodig hebt? Denk aan kleding, toiletartikelen en medicijnen. Misschien ben je in alle stress wel vergeten als deze dingen te kopen.

Vervoer voor de gasten

Laat je alle gasten zelf naar de locatie komen of regel je dit? Misschien kunnen je ouders niet rijden in het donker en wil je broer eigenlijk heel graag wat drinken op je bruiloft. Controleer dus goed wat je hiermee doet. De kosten voor vervoer van gasten kunnen namelijk heel hard oplopen.Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker