De 12 geheimen voor goed gedragende ringdragers en bloemenmeisjes

Wanneer je veel tijd doorbrengt met jonge kinderen dan ben je je er waarschijnlijk van bewust hoe onvoorspelbaar kids kunnen zijn. Wanneer je ze netjes aankleed en voor een groot publiek laat staan, is de kans groot dat ze zich niet gedragen zoals het hoort. Om je een beetje te helpen staan hier de beste tips om ervoor de zorgen dat de kinderen zich zullen gedragen en hun taak op een goede manier zullen volbrengen!

1. Beloon hen

Een bruiloft bijwonen kan voor kleintjes een hele grote happening zijn. Daarom is het belangrijk dat je ze veel beloont. Ze krijgen dan meer zelfvertrouwen en lol in wat ze aan het doen zijn. De kans is dan groter dat ze ook meer hun best gaan doen en zich niet snel laten afleiden. Knuffel ze dus, geef ze complimentjes en geef ze een snoepje extra.

2. Denk goed na over de leeftijd

Bloemenmeisjes en ringdragers verschillen enorm van leeftijd. Meestal van ongeveer drie tot acht jaar. Houd goed in gedachten dat, hoe jongen het kind, hoe moeilijker te controleren. Misschien wil je heel graag je kleine nichtje als bloemmeisje wil zien, maar je weet dat ze niet graag het middelpunt is, dan moet je nog eens goed nadenken.

3. Kies een volwassene die oplet

Sommige kinderen hebben een extra steuntje in de rug nodig om te presteren. Het is daarom een goed idee om een volwassene die het kind goed kent te laten helpen. Zet ze goed neer op het gangpad zodat het kind tijdens de wandeling vanuit alle hoeken gestimuleerd wordt om door te lopen.

4. Praat vooraf met de ouders

Wanneer je een kind in gedachten hebt dat bloemenmeisje of ringdrager moet worden, bespreek dat dan eerst met de ouders. Zorg ervoor dat ze het met jou eens zijn en vraag hen om tips over hoe je het beste met het kind kan praten. Probeer samen met de ouders een schema op te stellen voor de grote dag voor het kleintje.

5. Wees flexibel

Verlies jezelf niet in een ideaalbeeld, kinderen zijn nou eenmaal onvoorspelbaar. Wanneer het kind per se haar knuffel wil meenemen of haar schoenen niet aan wil, accepteer dat dan. Het is altijd beter dan huilende kindjes die niet meer willen lopen op het laatste moment. Wanneer dit toch gebeurt, kan je het beter laten en het kind niet dwingen.

6. Praten

Maak het kind op een rustige manier duidelijk dat hij of zij mag gaan helpen op de bruiloft. Begin met het vertellen dat jullie gaan trouwen vraag dan of het kindje jullie wil helpen. Laat desnoods een film zien waarin er getrouwd wordt en vraag de moeder ook of ze vaak wil praten over de bruiloft. Op die manier vergeet het kind de bruiloft niet.

7. Kleed ze pas op het laatste moment aan

Kinderen kunnen onverwachts hun kleren vies maken door erop de knoeien of in het gras te liggen. Zorg er daarom voor dat je de kids pas op het laatste moment hun kleding aantrekken. Zo blijft het netjes schoon en is het kind ook nog het meest trots op zijn of haar kleding.

8. Kleding kiezen

Ga samen met het kindje op pad om de kleding te kiezen. Wanneer je ze iets aantrekt wat ze niet mooi vinden is de kans groot dat ze tegen gaan stribbelen en je problemen krijgt op de grote dag. Je kan ze natuurlijk wel beïnvloeden in de kledingkeuze door te zeggen hoe mooi je iets vindt wat ze dragen. Bekijk onze bedrijvengids eens voor winkels waar je mooie kinderbruidskleding kan kopen!

9. Oefenen

Ga oefenen met de kinderen, voer een toneelstukje op, dat vinden ze erg leuk om te doen. Laat ook wat mensen toekijken zodat ze alvast een beetje gewend zijn aan de vele ogen die op hen gericht zijn. Trek ze ook de kleding eventjes aan die je voor ze in gedachten had.

10. Eten en slapen

Niets kan het humeur van een kindje meer verpesten dan honger en slaap. Zorg er daarom voor dat de kleintjes genoeg gegeten en gedronken hebben en dat ze genoeg geslapen hebben. Kies er bijvoorbeeld voor om ze even een middagdutje te laten doen voordat ze mogen beginnen.

11. Geef ze een taak

Een taak is heel belangrijk voor de kleintjes omdat ze anders snel afgeleid zijn. Dus laat ze de ring goed vasthouden, bloemblaadjes gooien et cetera. Als ze maar even iets om handen hebben om mee bezig te zijn!

12. Verwennen

Je mag de kids best een beetje verwennen. Het is voor hen immers een hele belangrijke taak die ze op zich nemen! Geef ze daarom een cadeautje voordat ze beginnen om ze extra te motiveren zodat ze nog beter hun best doen. Achteraf kan je ze natuurlijk ook nog een klein bedankje geven.Gerelateerde producten

Bekijk alle strooimandjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker