Tips om goed om te gaan met emoties tijdens de bruiloft

Tip 1 : Behandel jezelf als een kind

Dat klinkt misschien wat gek, maar zorg ervoor dat je vroeg naar bed gaat de dag voor je bruiloft. Net als een kind kan het namelijk zo zijn dat te weinig slaap je humeurig en onnodig emotioneel maakt. Ook moet je tijdens je trouwdag voldoende eten en drinken. Want ook een lege maag kan ervoor zorgen dat je chagrijnig kan worden. Bovendien moet je ook genoeg water drinken, de kans is er dat je anders hoofdpijn kan krijgen.

Tip 2 : Accepteer je eigen grenzen

Je bent er inmiddels wel achter hoeveel alcohol jij mag drinken tot het fout gaat. Ga dus niet de mist in en drink niet te veel alcohol op je bruiloft. Misschien is het voor jou aantrekkelijk om keer op keer een nieuw glaasje wijn te pakken maar doe het niet. Je wil niet huilend op de grond eindigen of ruzie krijgen met je partner omdat je niet tegen de alcohol kan. Dat is zonde.

Tip 3 : Lach om de fouten

Onthoud dat geen enkele bruiloft perfect verloopt, dus ook die van jou niet. Misschien had je in je hoofd een perfect plaatje van de bruiloft maar er zullen altijd een paar kleine dingen misgaan. De gasten snappen dit en vinden dit echt geen probleem. Dus wanneer je andere servetten hebt dan je wilde, maak hier dan geen probleem van. Daarvoor is deze dag veel te mooi.

Tip 4 : Emotioneel mag wel

Een beetje emotioneel zijn mag natuurlijk wel. Wanneer jullie elkaar het ja-woord geven, bedwing je tranen dan niet. Hiervoor is het moment veel te mooi. Je moet er helemaal in opgaan en van genieten. Ergens op een positieve manier ontroerd van raken is heel erg mooi en dat moet je jezelf wel gunnen. Opkroppen kan namelijk later op de dag voor problemen zorgen.

Tip 5 : Reageer het niet af op je partner

Het ergste wat er kan gebeuren op je bruiloft is dat je ruzie krijgt met je partner. Dit moet je echt niet doen, deze dag draait namelijk om de liefde tussen jullie. Ben je gestrest of pissig reageer dit dan niet op je partner af. De kans is groot dat je partner ook vol zit met spanning en dit dus ook weer afreageert op jou. Dus, adem in, adem uit, ga verder en geniet!Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker