Favoriet

Klassieke bruiloftstaferelen in een nieuw jasje

Zie je sommige bruiloftstaferelen niet echt zitten of vind je ze misschien wel saai? Je kan ze heel makkelijk in een nieuw jasje steken waardoor ze toch heel leuk en origineel worden. Door een paar persoonlijke aanpassingen zijn die, soms wat saaie, taferelen plotseling weer helemaal hip.

Schrijf je eigen trouwgelofte

Zie jij die standaard trouwgelofte niet echt zitten? Of past dit niet bij wie jullie zijn? Maak dan gewoon je eigen trouwgelofte. Wil je weten hoe dat moet? Lees dan ook zeker de meest originele trouwgeloftes en de belangrijkste tips voor het schrijven van je eigen trouwgeloftes.

Loop met je moeder naar het altaar

Is je vader overleden, hebben jullie een slechte band of wil je gewoon je moeder wat extra aandacht geven? Loop dan in plaats van met je vader met je moeder naar het altaar. Dit is een heel mooi gebaar naar de moeder toe en het is daarnaast ook nog eens heel origineel. Als je een goede band met je vader hebt, leg hem dan ook zeker uit waarom je graag met je moeder naar het altaar wil lopen en probeer een andere belangrijke rol voor je vader te reserveren zodat hij zich niet buitengesloten voelt.

Doe je eigen weddingtoast

Normaal gesproken laat je iemand anders een weddingtoast geven, maar waarom doe je dit niet gewoon zelf? Jij hebt alle gasten uitgenodigd. In plaats van een toast over jullie kan je ook een klein eerbetoon geven naar alle gasten die gekomen zijn. Dat is voor de gasten ook nog eens veel leuker dan luisteren naar anekdotes over het bruidspaar.

Video in plaats van een gastenboek

Laat de gasten een video opnemen met hun wensen voor het bruidspaar. Laat ze samenstellen in een hele lange film. Een gezicht zegt meer dan duizend woorden en dat gezicht zie je niet in een gastenboek. Zo heb je nog lang plezier van al die leuke verhalen en wensen van gasten.

Geen diner maar hapjes

Ben jij niet zo van de grote formele diners? Misschien zijn hapjes dan wat voor jou. Tijdens het feest laat je grote schalen met verschillende hapjes rondgaan. Dan kan iedereen gewoon doorfeesten maar ook lekker eten. Geen etiquette en ingewikkeld bestek, gewoon met de handen of een stokje eten.

Op de fiets

Hebben jullie niet zoveel geld, of is een trouwauto gewoon niet echt jullie ding? Ga dan gewoon achterop de fiets bij je partner naar de trouwlocatie. Dit levert hele leuke beelden op en omdat je niet in een auto zit, kan iedereen je gemakkelijk feliciteren. Let maar eens op hoeveel voorbijgangers jullie na roepen.

Snel trouwen

Wil je eigenlijk helemaal niet zo’n groot feest geven? Je kan ook snel trouwen. Je neemt je naaste familie mee naar de locatie en geeft elkaar het ja-woord. Hierna gaan jullie lekker uiteten met een klein groepje. Lekker rustig, wel mooi en heel gezellig.

Letterlijk in een nieuw jasje

Laat dat formele pak varen en trek gewoon leuke feestelijke kleding aan. Een pak is misschien niet jouw ding, maar ook zonder pak kan je er heel leuk uitzien! Ga met je partner eens shoppen voor leuke feestelijke en minder formele kleding.

Geen leeftijd

Aan trouwen zit geen leeftijd gebonden. Zijn jullie op een leeftijd gekomen dat het ‘tijd wordt’ om te gaan trouwen, maar willen jullie dit helemaal nog niet? Veel stellen kiezen er tegenwoordig voor om pas veel later te gaan trouwen. Ook heel leuk toch? Dan kunnen jullie kinderen er misschien ook wel bij zijn!

Polaroids

Polaroids zijn weer helemaal hip. In plaats van een dure fotograaf inhuren koop je gewoon een paar polaroidcamera’s en leggen jij en de gasten de dag en avond vast. Dit is vooral heel leuk wanneer jij en je partner niet van een traditionele trouwshoot houden. Het is overigens wel een grote aanrader een professionele fotograaf aanwezig te hebben op de bruiloft, omdat die nu eenmaal onnavolgbaar mooie plaatjes kan schieten waar je je leven lang van zult genieten. En zelfs dan zijn die polaroid of wegwerpcamera's een fantastisch idee.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video in de trouwshop