Trouwen op het strand: dit zijn de voor- en nadelen

De foto’s

Voordeel: Je zal met prachtige foto’s thuiskomen. Het strand is een mooie omgeving, veel natuur en veel ruimte. Zeker wanneer je een strandachtige trouwjurk aandoet heb je geweldige foto’s. Met een beetje geluk werkt het weer mee en heb je zonnige foto’s. Ook wanneer het weer niet meewerkt, zal je gave foto’s hebben met een donkere stormachtige lucht.

Nadeel: Op het strand staat veel wind, waardoor je jurk misschien anders kan gaan zitten dan de bedoeling was. Bij mooi weer kun je problemen krijgen met overbelichte foto’s of samengeknepen ogen. Bij slecht weer is dit minder aan de orde maar nat zand op je jurk is ook niet bepaald een pretje!

Je look

Voordeel: Pas je look helemaal aan op het strandthema, dan zal je er prachtig uitzien. Maak je haren mooi warrig en koop een loszittende zomerse trouwjurk. Ook je make-up kun je lichtjes aanbrengen en wanneer je van tevoren nog eens naar de zonnebank gaat is de strandlook helemaal af.

Nadeel: Door de wind op het strand is de kans groot dat je haar en make-up aan het eind van de dag niet meer zo zitten als de bedoeling was. Ook wanneer je geen strandlook wil, maar wel op het strand wil trouwen is de kans aanwezig dat je moeilijk vooruit komt door het zand, omdat je bijvoorbeeld hakken of een zware jurk aanhebt. Dat laatste probleem is dan wel te beperken door goed voorbereid aan te komen en bijvoorbeeld flonders of planken neer te leggen.

Het eten

Voordeel: Je kan heerlijk creatief aan de slag. Lekker picknicken in het zand of gave houten tafels op het strand neerzetten. Organiseer een strand barbecue met zomerse cocktails of reserveer plaatsen bij een strandtent. Heerlijk met je vrienden en familie eten in het zonnetje, wat wil je nog meer?

Nadeel: Het klinkt allemaal heerlijk en dat is het ook, maar toch moet je rekening houden met wat problemen. Denk aan zand in het eten, wespen of een brutale meeuw die het eten van je bord plukt.

Toegankelijkheid

Voordeel: Het strand is lekker ruim waardoor je veel ruimte hebt voor jullie zelf en de gasten. Reserveer een strandtent vlakbij de zee waar jullie eventueel nog heen kunnen voor eten of wanneer het weer even wat minder wordt.

Nadeel: Afhankelijk van het strand moet je veel trappen op. Ook lopen op het zand is niet voor iedereen even prettig. Ga dus even na wie van je gasten slecht ter been zijn en bedenk voor hen alternatief vervoer. Het neerleggen van flonders of planken zal het rondlopen ook makkelijker maken. 

Openbaar

Voordeel: Het strand is een openbare plek en er kunnen dus veel mensen lopen. Dit kan voor hele leuke reacties zorgen. Voorbijgangers die even komen kijken en je mooie jurk complimenteren is natuurlijk heel erg leuk.

Nadeel: Wanneer je liever privacy hebt is dit niet zo prettig. Als het erg warm is bestaat er een kans dat je zit te eten en er veel mensen in badkleding langslopen. Sta je liever niet zo in het middelpunt van de belangstelling? Kijk dan eens of je een locatie bij het strand kunt huren.

In onze bedrijvengids staan veel mooie trouw- en feestlocaties gelegen aan het strand die zeker de moeite waard zijn. Bespreek de bovenstaande punten eens met de locatie en kijk hoe zij hierover denken en of zij oplossingen hebben. 


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker