Zo stel je de perfecte muzieklijst voor je bruiloft samen

Maak een top 10

Welke liedjes wil jij hoe dan ook op je bruiloft horen? En welke liedjes wil je partner per se horen? Maak allebei een top 10 met jullie lievelingsliedjes. Deze nummers komen in ieder geval al in de playlist. Je hebt waarschijnlijk nog veel meer nummers die wil horen, maar daar komen we later op.

De romantische top 5

Nu mogen jullie weer een lijstje maken. Een romantische top 5. Welke 5 liedjes doen jou denken aan je partner? Jullie eerste kus of dat gave concert waar jullie samen geweest zijn? Of misschien heb je een liedje waarbij je aan je partner moet denken door bijvoorbeeld te tekst. Check elkaars lijstje wel even zodat er geen dubbele nummers in staan.

Inspiratie opdoen

Een goede manier om inspiratie op te doen is door verzamel cd’s op te zoeken op internet. Bekijk welke liedjes hierop staan en schrijf de leukste liedjes op. Ook kun je ook op het internet veel kant en klare muzieklijsten vinden, op onze site staat bijvoorbeeld een hele pagina vol met de favoriete trouwmuziek van koppels!

Verzoeknummertjes

Een leuke en originele manier om je playlist samen te stellen is door te vragen of alle gasten iets willen doorgeven. Vraag ze om een verzoeknummer dat ze willen horen, één per gast. Dit kun je gemakkelijk doen door ze bij het aanmelden te laten doorgeven wat het verzoeknummer is. De gasten zullen dit gegarandeerd leuk vinden, en de slechte muziek, tja, die kan je stiekem weglaten…

Stijl

Kijk goed naar de stijl van jullie bruiloft. Trouw je intiem met een paar mensen? Dan is dancemuziek niet echt een aanrader. Kijk dan naar rustige akoestische achtergrondmuziek. Geef je een feest voor honderden mensen? Dan kun je er gerust een paar echte knallers tussen zetten.

Respecteer elkaars keuzes

Veel koppels hebben een andere muzieksmaak. Dit loopt vaak uit op onenigheid omdat de partner de muzieksmaak niet goed vindt. Toch draait deze dag om jullie beide en mogen jullie dus ook allebei bepalen wat voor muziek er gedraaid wordt. Respecteer de, volgens jou, rare muzieksmaak van je partner en vraag je partner of hij/zij dit ook bij jou wil doen.

Maak er een geheel van

Kies bij voorkeur voor nummers in dezelfde stijl. Zo sluit het mooi op elkaar aan en voorkom je een anticlimax. Probeer ze ook meteen op de juiste volgorde te zetten, stel je maar eens voor dat iedereen losgaat op een dancenummer en er ineens een heel verdrietig lied gedraaid wordt. Diverse nummers kunnen zeker wel, alleen zet het op de juiste volgorde zodat het mooi overloopt in elkaar.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker