De ware kosten van een valse trouwjurk

Aan de lopende band

Waarschijnlijk ben je ze weleens tegen gekomen, de plaatjes waarop een prachtige stijlvolle trouwjurk te zien is. Op het plaatje ernaast staat iemand die hem besteld heeft met de jurk aan, het is een wereld van verschil. De jurk zit te los, de stof is totaal anders en het model komt ook niet erg overeen. Dit is een van de vele voorbeelden van de online oplichtersmarkt voor trouwjurken. Er wordt een prachtige jurk beloofd maar je krijgt iets totaal anders opgestuurd. Dat is zonde, het kost jou veel geld en ook nog eens veel tijd waarin je ook een andere jurk had kunnen passen.

Veel van deze namaak jurken worden gemaakt in China, met veel arbeiders die aan de lopende band valse trouwjurken maken. Omdat de jurken zo snel gemaakt zijn vallen ze letterlijk uit elkaar wanneer je de trouwjurk aan probeert te trekken. Hierdoor kun je hem moeilijk terugsturen en ben jij je geld kwijt. Heel erg zonde, want waarschijnlijk heb je gespaard voor die mooie droomjurk.

Geld kwijt

Ook al staat er op de website dat je garantie hebt op je jurk, is dit vaak niet het geval. De leidinggevende is nooit bereikbaar en vaak wordt er gewoon niet gereageerd. Dit betekent dat je de jurk niet kunt terugsturen en wanneer je dit wel doet, je geen geld terug krijgt. Omdat het internet erg groot en bijna niet te controleren is, is het erg moeilijk om deze sites af te sluiten. Er zijn natuurlijk wel regels voor de ontwerpen die gebruikt worden, maar ook dit is nauwelijks te achterhalen voor de designers. Daar komt ook nog eens bij dat de eigenaar van website nooit boven water komt.

De website adverteert vaak waardoor je het steeds weer tegenkomt wanneer jij een keer op het trefwoord ‘wedding dress’ hebt gezocht in een zoekmachine. De verleiding zal dus groot zijn om dit aan te klikken, wanneer je op de site komt ziet het er ook vaak mooi uit waardoor je niets in de gaten hebt. Ook komt het erg vaak voor dat er wel telefonisch contact is, maar dat er verteld wordt dat de jurk nog niet klaar is. Dit gaat net zolang door tot er opgegeven wordt en de toekomstige bruid haar geld kwijt is zonder de jurk nog maar gezien te hebben.

Hier kun je op letten

Het is dus enorm ingewikkeld om hier iets aan te doen. Wel kun jij zelf nadenken wanneer je besluit een jurk via het internet te kopen. Veel aanbiedingen zijn te mooi om waar te zijn! Ga voordat je een jurk besteld altijd na waar dit ontwerp vandaan komt. Dit is vaak eenvoudig te vinden omdat er een foto of merknaam bij staat. Voer de foto in op Google Image Search en je komt er al gauw achter dat dit een dure jurk is. De jurken kosten veel geld omdat ze gemaakt zijn van dure stoffen en het erg veel uren kost om dit te maken. Een jurk die normaal gesproken 2000 Euro kost kun je niet bestellen voor 200 Euro. Hiervoor is het simpelweg te kostbaar. Tips voor het vinden van een goede trouwjurk vind je Bekijk hier tips voor het vinden van een goede trouwjurk!

Denk dus altijd goed na voordat je besluit een jurk te bestellen. Wanneer je echt twijfelt, kun je ook proberen de site in te voeren op een forum of het bedrijf te bellen. Als er niet wordt opgenomen, is dat al een teken aan de wand. Verder kun je het beste op je gevoel vertrouwen, wanneer het er niet betrouwbaar uitziet is het dat waarschijnlijk ook niet! Wil je ervan verzekerd zijn dat de jurk past? Ga dan gewoon naar de winkel. In onze bedrijvengids staan prachtige en betrouwbare winkels.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker