Must-Read: 11 tips voor het kopen van een trouwjurk

Vertrouw op jezelf

Niemand kent jou beter dan jezelf. Je hebt inmiddels al heel wat jaren kunnen experimenteren met kleding en nu ben je er waarschijnlijk al wel uit wat nu echt jouw stijl is. Daar kan geen expert tegen op. Voel jij je niet comfortabel in een bepaalde jurk? Koop hem dan niet, de kans is groot dat dit niet over zal gaan.

Bedenk alvast een prijs

Hoeveel wil je uit gaan geven aan je trouwjurk? Wanneer je van tevoren een budget vast stelt kun je al heel wat jurken schrappen. Dit scheelt heel veel tijd en nu kun je gericht op zoek. Ook wanneer je naar een bruidswinkel gaat is het heel handig als je de verkoopster duidelijk kan vertellen hoeveel je uit wil geven aan je jurk.

Begin op tijd

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het kopen van een trouwjurk. Ga alle beurzen af, bekijk tijdschriften en web shops. Ook kun je artikelen gaan lezen die te maken hebben met trouwjurken (op onze blog staan er een heleboel!). Begin dus al een jaar van tevoren met het kijken naar jurken. En ja, dat is natuurlijk alleen maar leuk, geniet ervan!

Wat is de dresscode?

Houd je een themabruiloft? Zorg dan natuurlijk dat jouw jurk hierop aansluit. Het kunnen ook kleine details zijn die jouw jurk één maken met het thema. Misschien houd je geen thema bruiloft maar trouw je bijvoorbeeld wel op het strand, dan kun je jouw jurk hierop aanpassen.

Kijk naar je accessoires

Welke oorbellen, armbanden en kettingen wil je gaan dragen tijdens de bruiloft? Het is heel belangrijk dat je jurk hierop aansluit. Kijk dus goed naar de sieraden en accessoires. Wanneer je bijvoorbeeld enkel zilverkleurige sieraden draagt maar er goud verwerkt is in je jurk, kan dit een beetje vloeken.

De kosten van je jurk

Heb je een droomjurk gevonden binnen jouw budget? Heel mooi! Vraag de verkoopster nu eens wat hier allemaal bijkomt. Hoe gaat het bijvoorbeeld wanneer je nog wat afvalt of hij nog net niet helemaal naar je zin is en hij aangepast moet worden? Vaak worden hiervoor extra kosten gerekend waardoor je jurk uiteindelijk toch niet op het budget uitkomt. Kijk hier dus goed naar voordat je de jurk van je dromen koopt.

Kleuren

Een andere handige tip voor het uitkiezen van je jurk is om te bekijken welke kleuren je wel en welke kleuren je niet wil. Hierbij kun je ook eenvoudig jurken schrappen en je maakt het de verkoopster ook weer makkelijk. Zo kan zij gerichter gaan zoeken.

Vraag om professionele hulp

In de eerste tip stond dat je op jezelf moet vertrouwen. Toch moet je wel altijd luisteren naar een professional. Zij hebben er namelijk verstand van, wanneer de verkoopster vertelt dat je deze jurk echt moet proberen, maar jij dit niet ziet zitten, doe het dan alsnog. Er zijn veel verhalen bekend van bruiden die op deze manier aan hun perfecte jurk kwamen.

De juiste maat

Jep, we zijn allemaal erg optimistisch als het aankomt op onze kilo’s. Toch kun je beter gewoon een jurk kopen die je nu past. Ook als je denkt nog veel af te gaan vallen. Helaas verandert je lichaam in korte tijd nooit zo drastisch, in plaats van ontevreden zijn met je lichaam kun je beter een jurk kopen die jou prachtig staat.

Shop op het juiste moment

Trouwjurken kopen gaat het hele jaar door, neem daarom een dag (of drie) vrij om je droomjurk te gaan passen. Op dinsdagen is het vaak erg rustig in bruidswinkels en is er dus meer tijd voor jou! Dan kun je lekker relaxed shoppen en voorkom je dat je overhaast een jurk koopt die je eigenlijk niet mooi vindt.

Je lichaam

Accepteer je lichaam, ieder lichaam is mooi en voor ieder lichaam ligt er een fantastische jurk in de winkel. Vraag dus aan de verkoopster welke jurk bij jouw lichaam past. Het is echt noodzakelijk om een jurk te kopen die bij jouw vormen passen, dit zit niet alleen het fijnst, het staat ook nog eens het mooist!Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker