Hier moet je op letten bij een cateringcontract

Bar

  • Wanneer je je eigen alcohol koopt, waar en wanneer moet dit bij de cateraar terecht komen?
  • Hoe zit het met het terugbetalen wanneer je bijvoorbeeld nog vijf flessen wijn ongeopend overhoudt?
  • Welke typen drank worden er geserveerd? Denk hierbij aan merken van sterke drank en wijn.
  • Wanneer wordt welk type alcohol geserveerd? Denk hierbij aan wijn bij het eten en champagne bij de toast.
  • Wanneer je alcohol koopt van de cateraar, hoeveel kost het per fles?
  • Zijn er genoeg instrumenten voor de barman binnen handbereik?
  • Heb je ook rekening gehouden met alcoholvrije dranken?
  • Welke alcoholvrije dranken wil je wanneer serveren?

Algemeen

  • Naam en contactinformatie van de locatie.
  • De datum en tijd van de bruiloft. Kijk hierbij ook naar de kamers binnen de locatie.
  • Het aantal gasten dat je verwacht.
  • De datum waarop je zeker weet hoeveel gasten er komen.
  • De uiterste datum waarop je aanpassingen kunt maken in het menu.
  • Of je een zittende maaltijd wil of een lopend buffet, wees zo specifiek mogelijk.
  • Het aantal gangen dat je wil serveren.
  • Het menu voor iedere gang inclusief alle ingrediënten.
  • Een bewijs van de verzekering van je cateraar.
  • Een bewijs van de hygiëne en gezondheid van het eten.
  • Kun je het eten achteraf meenemen? Zo ja, hoe en wanneer?
  • Wanneer en waar kun je snacks eten? Hoe vaak?
  • Heb je nog een speciaal arrangement nodig voor kinderen of gasten met dieetwensen?

Taart

  • De bruidstaart, het formaat, het model, de smaak en de kosten.
  • Kun je de bovenkant invriezen? Dit hoeft natuurlijk alleen wanneer je besluit de bovenkant te bewaren voor jullie eerste jubileum.
  • Wie snijdt te taart?
  • Kunnen de gasten hun stukje cake meenemen naar huis? Zo ja, hoe dan?

De prijs

  • De annuleringskosten.
  • Wanneer moet je wat betalen? Vraag om een duidelijk schema.
  • Het saldo.
  • De kosten van de borg.
  • Krijg je nog eventuele vergoedingen als statiegeld?
  • De totale kosten van de receptie.
  • De prijs per volwassen gast.
  • De prijs per kind.
  • Betaal je per gast of per bord?
  • Hoeveel kosten speciale maaltijden, bijvoorbeeld kreeft of andere luxe items?

Personeel

  • De kosten per uur en per personeelslid.
  • De kleding van het personeel.
  • De naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het opbouwen en afbreken van de catering.
  • De naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het personeel.
  • De verhouding van het aantal personeelsleden per gast.

Verhuur

  • Welke spullen huur je van de cateraar en welke spullen regel je zelf?
  • De totale kosten van alle spullen die je huurt van de cateraar.






Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker