Hier moet je op letten bij een cateringcontract
Bar
- Wanneer je je eigen alcohol koopt, waar en wanneer moet dit bij de cateraar terecht komen?
- Hoe zit het met het terugbetalen wanneer je bijvoorbeeld nog vijf flessen wijn ongeopend overhoudt?
- Welke typen drank worden er geserveerd? Denk hierbij aan merken van sterke drank en wijn.
- Wanneer wordt welk type alcohol geserveerd? Denk hierbij aan wijn bij het eten en champagne bij de toast.
- Wanneer je alcohol koopt van de cateraar, hoeveel kost het per fles?
- Zijn er genoeg instrumenten voor de barman binnen handbereik?
- Heb je ook rekening gehouden met alcoholvrije dranken?
- Welke alcoholvrije dranken wil je wanneer serveren?
Algemeen
- Naam en contactinformatie van de locatie.
- De datum en tijd van de bruiloft. Kijk hierbij ook naar de kamers binnen de locatie.
- Het aantal gasten dat je verwacht.
- De datum waarop je zeker weet hoeveel gasten er komen.
- De uiterste datum waarop je aanpassingen kunt maken in het menu.
- Of je een zittende maaltijd wil of een lopend buffet, wees zo specifiek mogelijk.
- Het aantal gangen dat je wil serveren.
- Het menu voor iedere gang inclusief alle ingrediënten.
- Een bewijs van de verzekering van je cateraar.
- Een bewijs van de hygiëne en gezondheid van het eten.
- Kun je het eten achteraf meenemen? Zo ja, hoe en wanneer?
- Wanneer en waar kun je snacks eten? Hoe vaak?
- Heb je nog een speciaal arrangement nodig voor kinderen of gasten met dieetwensen?
Taart
- De bruidstaart, het formaat, het model, de smaak en de kosten.
- Kun je de bovenkant invriezen? Dit hoeft natuurlijk alleen wanneer je besluit de bovenkant te bewaren voor jullie eerste jubileum.
- Wie snijdt te taart?
- Kunnen de gasten hun stukje cake meenemen naar huis? Zo ja, hoe dan?
De prijs
- De annuleringskosten.
- Wanneer moet je wat betalen? Vraag om een duidelijk schema.
- Het saldo.
- De kosten van de borg.
- Krijg je nog eventuele vergoedingen als statiegeld?
- De totale kosten van de receptie.
- De prijs per volwassen gast.
- De prijs per kind.
- Betaal je per gast of per bord?
- Hoeveel kosten speciale maaltijden, bijvoorbeeld kreeft of andere luxe items?
Personeel
- De kosten per uur en per personeelslid.
- De kleding van het personeel.
- De naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het opbouwen en afbreken van de catering.
- De naam en contactgegevens van de persoon die verantwoordelijk is voor het personeel.
- De verhouding van het aantal personeelsleden per gast.
Verhuur
- Welke spullen huur je van de cateraar en welke spullen regel je zelf?
- De totale kosten van alle spullen die je huurt van de cateraar.
Andere bruidsparen lezen ook
Gerelateerde producten
Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop