Spelletjes op de bruiloft saai? Echt niet!

Op de bruiloft heb je mogelijk tijd over. Ben je van plan dit op te vullen met eten en muziek? Dan moet je echt de onderstaande leuke tips eens lezen. Spelletjes doen, het klinkt misschien wat suf, maar je kan er echt een hoop plezier aan hebben om dit met je gasten te doen. Oud-Hollandse spelletjes kun je makkelijk customizen zodat ze gerelateerd zijn aan jou en je partner.

Pim Pam Pet

Wie kent het niet. Dit spelletje kan een hoop stress en een slappe lach opleveren! Je kan het spel persoonlijk maken door de vragen aan jezelf en je partner te relateren. Maak zelf je kaartjes en bedenk vragen als: ‘Landen waar Sjors geweest is’. Zo kom je er snel achter wie jullie het beste kent. Voor de winnaar bedenk je uiteraard een leuk kleinigheidje als prijs.

Speurtocht

Misschien vind je dit iets wat je beter op het vrijgezellenfeest kan doen, maar ook op de trouwdag is dit heel leuk. Tussen de plechtigheid en het feest zit vaak wat tijd. Die tijd kun je opvullen door een originele speurtocht door de stad of het dorp waar je gaat trouwen. Bedenk vragen over jezelf of over de stad en degene die het eerst op de feestlocatie is krijgt natuurlijk een glaasje champagne.

Drankspelletjes

Wat ook erg leuk is op een trouwfeest zijn drankspellen. Misschien is dit niet jouw stijl, dan kun je het beter niet doen. Toch vinden veel gasten drankspellen altijd heel grappig en leuk. Zo kun je het spel ‘Ik heb nog nooit’ misschien wat netter maken door vragen te stellen over jezelf en je partner. Degenen die het antwoord fout hebben moeten, uiteraard, een slok nemen!

Grote woordzoeker

Zet een enorm schoolbord neer op de trouwlocatie en maak er een woordzoeker van. De woorden zijn uiteraard gerelateerd aan jou en je partner. Dit is een spel dat je gewoon kan doen als je langs loopt, het kost dus geen extra tijd maar is meer een leuke bezigheid voor degenen die zich eventjes vervelen of een kleine afleiding zoeken.

Real life memory

Bij het spelletje Memory draait het natuurlijk maar om één ding,  een goed geheugen. Hoe goed is het geheugen van jou? En hoe goed is het geheugen van je partner? Stel samen met vrienden en familie een aantal vragen op en bewaar deze goed. Jullie gaan op de dag van de bruiloft met de rug naar elkaar toe zitten, de een krijgt een koptelefoon met muziek op en de ander moet de vragen beantwoorden. “Waar was jullie eerste date?” Vervolgens krijgt de ander dezelfde vraag. Komen de antwoorden overeen? Als de antwoorden overeen komen, wint het bruidspaar bijvoorbeeld een kleine prijs, of misschien wel leuker: een hint in een puzzel die ze moeten oplossen.

Leg niets op

Ben je nu helemaal geïnspireerd en klaar om zelf aan de slag te gaan met spelletjes verzinnen? Onthoud dan goed dat je de gasten nooit moet opleggen om mee te doen. Natuurlijk kun je ze wel proberen over te halen maar er zijn altijd mensen die het heel vervelend vinden om voor een grote groep (onbekende) mensen mee te doen aan een spel. De mensen die het leuk vinden kunnen dus uiteraard helemaal los gaan met de spellen, maar houd het daar ook bij.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker