Gasten uitnodigen vraag en antwoord

Hoe kan ik een handige en duidelijke gastenlijst maken?

Dit kan op veel manieren, het ligt er maar net aan wat jij het fijnste vindt. Zo kun je het op de klassieke manier doen, door een boekje te kopen waarin je alles neerzet. Ook kun je een groot krijtbord ophangen en daar alle gasten opschrijven. Zo kun je eventuele twijfelgevallen ook weer makkelijk wegvegen. Maar je kan ook op TopTrouwen een online gastenlijst maken. Deze kun je ook koppelen aan alle handige bruiloftstools die wij hebben, wat jou een hoop werk en tijd scheelt.

Kan ik duidelijk zeggen wat ik wil hebben voor mijn bruiloft?

Natuurlijk kan dat! Wanneer je de gasten uitnodigt kun je er een verlanglijstje bij doen. Het is dan aan de gast of hij hier iets meedoet of niet. Vaak geven gasten veel geld uit aan een mooi cadeau voor jou en je partner dus is het voor hen ook prettig als ze weten dat jullie er ook echt blij mee zijn. Zet wel artikelen van een verschillend budget op je verlanglijstje, anders krijgen gasten het idee dat ze alleen maar dure dingen moeten kopen, terwijl dat natuurlijk helemaal niet verplicht is. Nog handiger zelfs: via TopTrouwen kun je eenvoudig een online verlanglijstje maken dat zichtbaar is voor je gasten.

Moet ik al mijn collega’s ook uitnodigen? Mijn partner heeft een goede band met zijn collega’s en nodigt ze uit. Ik heb helemaal niets met mijn collega’s.

Nee hoor, je kan ervoor kiezen om alleen de collega’s van je partner uit te nodigen. Wanneer je geen band met je collega’s hebt hoef je je ook niet verplicht te voelen om hen uit te nodigen. Ze weten dit zelf ook en zullen zich dan ook niet benadeeld voelen. Maak je hier dan ook vooral niet te druk om. Nodig dus gezellig die leuke collega’s van je partner uit, dan kun jij wat extra vrienden vragen om te komen.

Ik wil graag dat de vriend van mijn nicht op mijn bruiloft komt. Mijn neef heeft daarentegen iedere maand een andere vriendin, dus die aanhang hoeft van mij niet te komen. Hoe los ik dit netjes op?

Hiervoor is een eenvoudige regel op bruiloften. Je kan er namelijk voor kiezen om een grens te stellen, bijvoorbeeld alleen aanhang die al langer dan een halfjaar een relatie hebben, mogen komen. De rest helaas niet. Het geld groeit je niet op de rug en dat zullen ook de gasten zeker wel begrijpen. Je kan er ook voor kiezen om aanhang niet toe te staan, maak dan ook geen uitzonderingen want dan zullen mensen zich achtergesteld voelen.

Ik vind het leuk als er veel mensen op mijn trouwfeest komen. Tijdens de ceremonie zit ik daar eigenlijk niet echt op te wachten. Hoe los ik dit op?

Je kunt ervoor kiezen om tijdens de ceremonie alleen mensen te vragen die dichtbij je staan. Bijvoorbeeld jullie ouders en broers en zussen. Tijdens het feest kun je het groot uitpakken en al je vrienden en kennissen vragen om jullie huwelijk met jullie te komen vieren. Hier is niets geks aan, sterker nog, veel mensen kiezen voor deze optie.

Ik wil geen kinderen op mijn bruiloft. Hoe kan ik dit netjes vertellen?

Het is op zich helemaal niet gek om te zeggen dat kinderen niet welkom zijn op jullie bruiloft. Het kost namelijk extra tijd en geld, dus je mag er altijd voor kiezen om een feest voor mensen vanaf dertien of veertien jaar te geven zonder je te hoeven verantwoorden. Denk je echter dat je in de problemen komt door dit op de uitnodiging te zetten? Dan kun je ook naar je familie toegaan om dit te vertellen. Neem een lief cadeautje mee voor de kleine, iets wat te maken heeft met het huwelijk. Leg netjes uit waarom jullie deze keuze gemaakt hebben. Zo zullen er geen problemen ontstaan.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker