Zo ga je om met gescheiden ouders op de bruiloft

Accepteer het

Misschien zit je nog in het stadium dat je er alles aan wil doen om je ouders weer bij elkaar te krijgen. Misschien zit je niet meer in dat stadium, maar nu jouw grote dag dichterbij komt krijg je toch weer die kriebels. Helaas, dit gaat niet meer gebeuren. Accepteer het. Wanneer je het accepteert kun je namelijk kijken naar de alternatieven en leer je hoe je er zo goed mogelijk mee om kan gaan.

Behandel je stiefouders hetzelfde

Behandel je eigen ouders hetzelfde als je stiefouders. Geef hen evenveel aandacht, geef hen hetzelfde boeket. Het kan oneerlijk overkomen voor je vader die een nieuwe vrouw heeft, om je moeder een mooier boeket te geven dan hen. Ook al wil je dit liever niet doen, doe het toch. Het kan veel conflicten schelen. Heb ook lak aan de traditionele regels. Kun jij het erg goed vinden met je stiefvader en heeft je vader er geen problemen mee? Laat hen allebei dan jou naar het altaar lopen, of ieder de helft van de afstand bijvoorbeeld, waarbij de ene vader het halverwege van ander overneemt.
Ook als je een toast geeft, of introducties doet, noem dan alle ouders of geen enkele ouder. Het is pijnlijk en een recept voor ellende als je bepaalde mensen buitensluit. Een kleine moeite om een hoop problemen te voorkomen. 

Praat

Hebben je ouders nog een conflict met elkaar? Praat dan goed met beide. De kans is klein dat het ineens opgelost zal worden, maar jullie kunnen er misschien wel samen uitkomen. Bespreek de zitplaatsen, wie wanneer genoemd wordt enzovoort. Mocht er een conflict zijn of er een nieuwe partner uitgenodigd mag worden, probeer dit dan ook te bespreken. Er zijn hier geen regels voor en daarom zullen jullie dit dan ook onderling moeten oplossen.

Maak nieuwe tradities

De dans, de familiefoto, het diner het zijn allemaal dingen waarmee je te maken krijg op je huwelijksdag. Met of zonder stiefouders, met of zonder conflicten. Het is ontzettend lastig voor jou en je partner om alles goed te doen naar de zin van je ouders. Bedenk dus nieuwe tradities die passen bij jouw familie. Bespreek het met elkaar, of afzonderlijk, als dat makkelijker is.

Geniet

Dit is jouw trouwdag en deze dag draait om jou. Je hebt waarschijnlijk al veel problemen gehad door de scheiding van je ouders en deze dag gaan zij niet van je afnemen. Het is niet jouw verantwoordelijkheid en dat mogen je ouders ook weten. Dit is jouw dag, vraag en of ze het voor vandaag even aan de kant willen zetten. Jij hebt je best gedaan en nu is het hun beurt. Geniet van je dag, je hebt het verdient!

Wist je trouwens dat je jouw ouders op deze leuke manieren nog eens extra kunt bedanken?Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker