Receptielocatie checklist

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het regelen van een receptielocatie. Met deze handige checklist ben jij er helemaal op tijd bij, zo zie je per maand wat je nog moet doen. Print het dus uit en streep alles aan wat jij jezelf nog wel ziet vergeten. Geen stress, alles is hier bij de hand.

Nog een jaar

Weet jij al jaren waar je wil gaan trouwen? Wacht dan niet en regel het gewoon. Zeker wanneer deze locatie erg populair is kun je dit het best zo vroeg mogelijk doen. Er trouwen misschien jaarlijks honderden mensen op die locatie, dus jij moet je plek goed opeisen. Wil je in het buitenland trouwen? Regel dat dan ook nu vast. Mensen moeten vrij nemen en hotels moeten beschikbaar zijn.

Nog 9 maanden

Wanneer je besluit te trouwen in een wat minder populaire locatie, dan heb je nog wat tijd. Nog een paars maandjes. Zes maanden is voor veel locaties namelijk het minimum. Doe research en vraag vrienden en familie wat hen leuk zal lijken. Je kan nog veel kanten op.

Nog 6 maanden

Nu moet je echt gaan kiezen welke locatie je wil gebruiken voor je bruiloft. Je hebt lang genoeg kunnen zoeken en de tijd is aangebroken dat je knopen moet door gaan hakken. Bespreek alle details met de eigenaar en lees het contract heel goed door. Vraag naar eventuele extra kosten en regel ook het financiële gedeelte, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Ga ook vast plannen hoe je de decoratie aan wil gaan pakken. Bekijk welke bedrijven in jouw omgeving deze diensten aanbieden.

Nog 4 maanden

Wanneer je zelf de decoratie wil gaan maken moet je nu alle doe-het-zelf en hobbywinkels af. Hier is een groot aanbod in allerlei leuke decoratie stukken. Nodig je vriendinnen uit en laat hen meehelpen. Met een fles wijn erbij en wat leuke muziek wordt het vast een hele gezellige avond.

Nog 3 maanden

De decoratie moet je nu gaan kopen, wanneer je het niet zelf maakt. Nodig je vrienden uit om samen te gaan shoppen voor mooie decoratie. Zij hebben er weer een andere kijk op dan jij en zo komen jullie samen op originele en mooie inzichten.

Nog 1 maand

Alle RSVP’s zijn als het goed is nu binnen. Nu komt het meest stressvolle gedeelte: het neerzetten van de stoelen. Wie mag naast wie? En wie wil niet naast die? Pfoe. Dit kan een hoop stress veroorzaken maar laat je niet gek maken. Jij hebt hier allang over nagedacht en dan nog, de mensen moeten niet zeuren. Zolang de belangrijkste gasten maar tevreden zijn. Na dit gedeelte kun je gaan nadenken waar je de rest van de onderdelen wil gaan plaatsen. Waar komt jullie gastenboek? En waar zet je de photobooth neer? Kijk eens met een ander naar de plattegrond. Zo zullen jullie er samen voor kunnen zorgen wat het handigst is.

Nog 1 week

Zorg ervoor dat iedereen duidelijk weet wat zijn taak is. Dit scheelt veel tijd en stress. De één doet de tafels en de ander decoreert de muur. Maak een duidelijke planning. Heb je al nagedacht waar je alle cadeaus kan laten? Zorg dat ze op een veilige plek staan. Denk verder ook eens na over wat je met de leftovers van de bruidstaart gaat doen. Die kun je gemakkelijk in de vriezer plaatsen bij je moeder thuis bijvoorbeeld.

Nog 1 dag

Geef de getuige wat extra geld. Dit voorkomt problemen bij het afsluiten wanneer je bijvoorbeeld te lang op de locatie geweest bent. Ook is het handig wanneer je nog een extra decoratie stuk of wat anders nodig hebt wat kapot gaat. Heb je toegang tot de locatie een dag van tevoren? Dat is erg handig. Nu kun je alvast een hoop werk doen. Ook kun je een soort repetitie houden.

De trouwdag

Laat alles los en geniet van jullie dag. De locatie is hoe dan ook prachtig geworden. Kijk vooral naar hoe erg de mensen genieten en luister naar alle complimenten die je krijgt! Je hebt er hard voor gewerkt.

Bekijk ook eens deze checklists:
Checklist voor bruiloft catering.
Checklist voor trouwschoenen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu





Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker