8 vragen die je moet stellen bij het boeken van unieke trouwlocaties

1. Hoe privé is de locatie?

Hoe mooi de locatie misschien ook lijkt, het kan zijn dat het op een druk punt ligt. Het zou jammer zijn als jullie elkaar nauwelijks kunnen verstaan door de herrie van het verkeer om je heen of ander omgevingsgeluid.

2. Wat zijn de kosten van de locatie?

Hoe unieker betekent ook vaak hoe duurder. Past jullie droomlocatie wel binnen het budget? Het kan zijn dat er door de unieke ligging juist extra kosten worden berekend in bijvoorbeeld het drinken.

3. Wat is de ligging en hoe kom je er?

Is jullie locatie zo uniek dat je er nauwelijks kan komen? Dan kun je beter eventjes nadenken of je dit wel echt wil. Een gebouw opklimmen in je trouwjurk is niet erg prettig. Er zullen wellicht ook een aantal gasten zijn die slecht ter been zijn en de locatie niet kunnen bereiken.

4. Waar kunnen de gasten zitten?

Is je locatie ideaal voor een groot feest waar alleen maar gedanst wordt? Sommige gasten willen niets liever dan gewoon eventjes zitten. Dan is op de grond niet echt fijn.

5. Is het legaal om hier een feest te houden?

Mag je hier wel een feest houden? Of trouwen? Controleer het goed en vraag de locatie naar vergunningen. Het laatste wat je wil is weggestuurd worden op je eigen bruiloft.

6. Is de locatie veilig?

Deze vraag sluit eigenlijk aan op de vraag hierboven. Is alles goedgekeurd? En hoe zit het met de brandveiligheid? Misschien wil je er nu niet aan denken, maar dit zijn hele belangrijke vragen.

7. Mag de locatie gedecoreerd worden?

Een mooie unieke locatie moet je ook eigen kunnen maken. Het is dus erg belangrijk om dit te vragen. Sommige locaties accepteren geen decoratie in verband met bijvoorbeeld de brandveiligheid. Vraag ook of je de decoratie mag laten verzorgen door een zelf te kiezen weddingplanner bijvoorbeeld, of dat dit exclusief door de locatie zelf gedaan wordt.

8. Biedt de locatie een toilet?

Een vraag die je zomaar eens kan vergeten en daar sta je dan. Waar kan je naar het toilet? Een toilet moet in de buurt zijn en moet ook schoon zijn, dat is het prettigst voor jezelf en voor de gasten.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker