Zo zet je je familie in het zonnetje tijdens de bruiloft

Jullie gaan trouwen en de dag draait natuurlijk om jullie en niemand anders. Toch is het belangrijk dat je ook aandacht schenkt aan je familie. De kans is groot dat zij een gedeelte van jullie huwelijk hebben betaald, hebben meegeholpen aan de versiering of voor het eten hebben gezorgd. Daarnaast is je familie heel belangrijk omdat zij jou moeten ‘weggeven’. Om te vieren dat jullie familie nu groter geworden is kun je hen op een aantal manieren in het zonnetje zetten.

Houd een toespraak

Met een toespraak kun je voor alle gasten vertellen hoe bijzonder dat familielid voor jou is. Maak het persoonlijk en leg ook uit waarom deze persoon het verdient om in het zonnetje gezet te worden. Bedank hem of haar publiekelijk voor alle inspanning.

Speciaal bedankkaartje

Wanneer je aan alle gasten een bedankje geeft, maak dan een uitzondering op je familie. Investeer wat extra in de bedankjes aan hen. Zo zullen zij zich net wat specialer voelen dan de rest van de gasten. Dit kun je al heel eenvoudig doen door bijvoorbeeld een extra kaartje met een persoonlijke boodschap toe te voegen aan het cadeau.

Ga uit eten

Geef een diner bon aan iemand uit je familie waar de rest bijstaat. Spreek af dat jullie deze samen gaan opmaken zodra jullie terug zijn van de huwelijksreis. Hierdoor kunnen de twee families elkaar wat beter leren kennen en kunnen jullie meteen alles over de huwelijksreis vertellen.

Schrijf een brief

Wanneer je het nodig vindt kun je ervoor kiezen om bepaalde personen die echt heel bijzonder voor je zijn een brief te geven. Deze is uiteraard handgeschreven (persoonlijk!) en staat vol met dingen die jullie samen hebben meegemaakt. Het familielid dat je in gedachte hebt zal dit mooie gebaar ongetwijfeld waarderen.

Maak een foto

Maak een familiefoto naast jullie reguliere photoshoot. Dit kunnen er meerdere zijn, alleen met je ouders, alleen met je broers en zussen of natuurlijk met de hele familie. Het is natuurlijk extra leuk wanneer je deze foto in een mooi lijstje doet en aan alle personen die erop staan geeft na de bruiloft.

Maak een video

Heb je geen zin om een toespraak te houden? Dan kun je ook een mooie video maken. Zoek eens in wat oude dozen naar een videocamera van jaren geleden. Grote kans dat hier hilarische beelden opstaan van jouw broers en zussen. Monteer deze leuk en laat ze zien aan je gasten. Neem zelf nog wat tekst op waarin je je familie bedankt en monteer er leuke foto’s in.Gerelateerde producten

Bekijk alle bedankjes-en-cadeaus in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker