De bruiloftstrends van 2017 op een rijtje

Ga jij trouwen in 2017? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de trends die komend jaar helemaal hip zijn. Zo kun je je afvragen welke trouwjurken in zijn dit jaar, wat voor foto’s je moet maken en wat voor eten je het beste aan de gasten kunt voorschotelen. In dit artikel staan de opmerkelijkste trends van komend jaar op een rijtje.

Healthy food en foodtrucks

Gezond eten is helemaal hip en happening. Ook op bruiloften is dit erg populair. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig maaltijdboxen bestellen voor een groot aantal personen. De westerse maatschappij is steeds meer bezig met gezonde voeding. Ook zijn er steeds meer recepten te vinden die mega gezond en ook nog eens erg lekker zijn. Zo kun je ervoor kiezen om een vega(n) bruiloft te houden. De kans is namelijk aanwezig dat er een aantal van je gasten geen dierlijke producten eet, hier kun je dan op een toffe manier op inspelen.

Iets minder gezond, maar zeker niet minder leuk zijn de foodtrucks die je tegenwoordig overal tegenkomt. Op veel eetfestivals heb je ze waarschijnlijk al zien staan, maar wist je dat je deze foodtrucks ook zelf in kan huren? Dit is heel creatief en leuk voor de gasten en de foto’s. Je kunt er verschillende inhuren, bijvoorbeeld een hamburgertruck, een frietkraam en een satékraampje. Zo hoef je ook niet ingewikkeld te doen met een stijf diner maar haalt iedereen lekker het eten wat ze willen en wanneer ze daar zin in hebben. Bekijk hier foodtruck catering.

Less is more

Ook aan de jurken te zien beginnen bruiloften steeds informeler te worden. Bruiden kiezen er vaker voor om zichzelf niet meer zo uit te sloven met een enorme jurk, maar kiezen juist een sobere jurk. Waar veel bruiden voorheen nog een strak korset droegen, dragen zij tegenwoordig een simpele jurk die lekker losjes zit om het lichaam. De jurk heeft veel minimalistische details als strikjes, pareltjes of een kanten body. De bruidegom pakt het juist wat gekker aan. Waar hij vroeger nog en zwart pak droeg, is het tegenwoordig veel vanzelfsprekender om een gekleurd pak te kopen. Bijvoorbeeld een blauw of paars pak. Ook de stropdas wordt regelmatig achterwege gelaten en sommige bruidegoms maken gebruik van een strikje.

Social media

In 2017 komen er wat nieuwe regels bij onder de gasten. Zo schrijven veel koppels als op de uitnodiging of de gasten geen foto’s op social media willen zetten. Een variant op deze regel is om geen foto’s te plaatsen voordat het koppel zelf wat op social media heeft kunnen zetten.

Ook wordt er natuurlijk na echte het ja-woord het huwelijk ‘Facebook official’ verklaard. Dit houdt in dat de koppels hun status van ‘in een relatie’ naar ‘getrouwd’ op Facebook veranderen.  Verder moeten er een hoop instagramwaardige foto’s gemaakt worden en wordt Snapchat regelmatig bijgewerkt met nieuwe filmpjes. Ook worden er tijdens de bruiloft heel veel selfies genomen en wordt er veel gevlogd. Het is aan jullie hoe jullie hiermee willen omgaan.

Festival bruiloft

Dit was in 2016 ook al heel erg opkomend maar gaan we de komende jaren ook nog een heleboel zien: de festival bruiloft. Een buiten bruiloft met verschillende entertainment secties, eetgelegenheden (zoals bijvoorbeeld de foodtruck), chill plekken en dat alles in een mooie omgeving.

We zien vooral bij dit type bruiloft ook steeds meer dat de bruiloft enkele dagen duurt. De eerste paar dagen worden dan de bachelor en bachelorette party's gehouden. Een leuke manier om mensen elkaar vast goed te leren kennen voordat de bruiloft plaatsvindt. En dan op de andere dagen gezamenlijke activiteiten. Dan de bruiloft met een knalfeest en vaak daarna nog een dagje om met zijn allen lekker bij te komen en na te genieten. 

Bekijk hier de leukste festival bruiloftlocaties.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker