De doe-het-zelf dingen die je beter niet zelf kan doen

Het hele internet staat vol met handig DIY-dingetjes voor de bruiloft. Dit kan gaan van een bruidsboeket tot een trouwjurk. Heel veel doe-het-zelf artikelen zijn echt ontzettend handig Toch zijn er ook een aantal die je beter kan laten staan, tenzij je een expert bent. Deze kosten je alleen maar meer geld, tijd en frustratie!

Je kapsel

Nee, echt niet doen. De kans is erg groot dat je zelf wat geoefend hebt en het lukte, maar dat het op de grote dag zelf totaal mislukt. Dan kom je in een flinke tijdnood en is het al te laat om nog een kapper te regelen. Laat dit dus echt doen door een professional. Ook verven vlak voor je bruiloft is geen slim idee, de kleur kan namelijk veranderen in een paar dagen. Zo voorkom je dat je te donker haar hebt op je bruiloft, of verfvlekken in je nek hebt die je er niet uit krijgt. Ook al staan er honderden, al dan niet duizenden tutorials op het web, doe dit niet zelf.

Het eten

Hoe lekker je ook kan koken, het is veel te stressvol om voor al je gasten te koken. Vaak bespaar je niet eens zoveel geld, omdat je bij de catering een speciale prijs kan krijgen en vervoer er ook nog bij zit. De kans dat het misgaat wanneer jezelf aan de slag gaat met het eten is te groot, denk aan vlekken op je kleding of een slecht humeur. Onder het eten valt ook de bruidstaart!! Een bruidstaart, vooral de wat profesionelere , zijn ontezettend complex om te maken. Het wordt al snel complex bij mooie versieringen, een wat grotere omvang (zelfs in delen klaarmaken in een oven is geen pretje). Het zelf regelen van je eten geeft jou onnodige stress waardoor je niet de hele tijd kan genieten van je bruiloft. Een echte nee dus.

Trouwfoto’s

Ook dit is een heel slecht idee. Zelf trouwfoto’s maken, hoe zie je dat voor je? Een selfie? Of de camera op zelfontspanner? Investeer in een fotograaf, je zal de foto’s terug willen zien, omdat je een herinnering wil hebben aan de mooie dag. Desnoods vraag je een kennis die hobbyfotograaf is en oefen je met hem/haar zodat je zeker weet dat jullie wel mooie foto’s zullen hebben. Toch is het aan te raden om hiervoor echt wat geld apart te leggen. Je zal er jezelf achteraf dankbaar voor zijn.

De bloemen

Het lijkt zo makkelijk, een boeket maken en de locatie versieren met wat mooie bloemen. Helaas valt dit vies tegen. Een echte bloemist weet namelijk hoe de bloemen gesneden moeten worden, welke bloemen bij elkaar passen en hoe je deze combinatie kunt gebruiken om de locatie te versieren. Dit klusje wordt regelmatig onderschat en zelf geprobeerd, waardoor je uiteindelijk met een mislukt resultaat zit. Ook dit kun je dus beter niet zelf doen.

Wanneer je overtuigd bent dat je deze dingen beter door anderen kunt laten doen, kun je je beter maar meteen oriënteren op bedrijven. In onze bedrijvengids vind je alle experts uit jouw regio.

Wil jij toch wel creatief aan de slag? Deze DIY-naamplaatjes zijn wel de moeite waard om te maken. Bekijk ook de andere artikelen in onze Do-It-Yourself sectie.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker