Twijfels en andere gedachten die je vlak voor je bruiloft hebt

Vlak voor je trouwdag heb je vaak enorm veel twijfels en andere overdenkingen. Ga jij bijna trouwen? Dan zal jij jezelf in de volgende punten vast herkennen. Maak je geen zorgen, je bent niet de enige en deze gedachten zijn heel normaal wanneer je bijna gaat trouwen. Bijna iedereen heeft ze.

“Ik wil niet meer.”

Moet ik wel echt gaan trouwen? Is dit mijn droomman/vrouw? Deze gedachten gaan haast door ieders hoofd heen. Dat is niet gek, jullie gaan namelijk ja zeggen tegen een levenslange verbintenis. Er zijn heel wat verhalen bekend van mannen en vrouwen die toen de dag dichterbij kwam plotseling niet meer wilden, omdat zij in paniek raakten. Dus cool down, alles komt goed, het is gewoon even wennen. Praat er desnoods over met je partner, dat je het toch wat eng begint te vinden.

“Nu is de jeugd echt voorbij.”

Ook dit is een gedachte die veel verloofde mensen hebben. Je gaat nu trouwen, dan is de jeugd echt voorbij. Dat kan een emotioneel besef zijn. Toch is dit niet helemaal waar. Je sluit inderdaad een gedeelte van je leven af, vaak is dit een mooi gedeelte, maar ook een moeilijk gedeelte. Denk eens terug aan je puberteit en al je onzekerheden. Waarschijnlijk droomde je vaak over de dag dat jij de perfecte partner zou hebben gevonden, nu is dat zover. En gaat het leven nog veel mooier worden.

“Moet ik nu gaan nadenken over kinderen?”

Dit is een hele begrijpelijke gedachte. Gelukkig hoef jij je hier nog helemaal geen zorgen om te maken. Wanneer jullie al samenwoonden zal er niet eens zoveel veranderen, alleen dat jullie nu in de echt verbonden zijn. Doe het dus lekker rustig aan wanneer je in paniek raakt bij het woord kinderen. Je bent tot niemand iets verplicht en je kan er nog zolang over nadenken als je zelf wil. Zolang je er maar met je partner over praat.

“Dadelijk zegt mijn partner nee.”

Even eerlijk, de kans dat dit gebeurt is echt heel erg klein. Je bent niet voor niets ten huwelijk gevraagd of je partner heeft niet voor niets ja gezegd. Dit zinnetje schiet door ieders hoofd vlak voor de grote dag begint. Mocht je je echter echte zorgen maken, zeg het dan gewoon eerlijk tegen je partner. Er is namelijk maar één iemand die je gerust kan stellen op dit gebied en dat is je partner.

“Gaan we niet te snel?”

Ook dit kan voorkomen, jullie zijn stapelverliefd en plotseling raak je in paniek, ga je niet te snel? Als het goed is kun je, ondanks je hevige verliefdheid, nog gewoon helder nadenken. Het plan om te gaan trouwen is niet zomaar geboren. Jullie zijn bovendien al maanden samen bezig met het plannen van de bruiloft. Inmiddels kennen jullie elkaar echt wel! Dus relax en geniet van je verliefdheid, dat is namelijk het mooiste wat er is.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/pinatas in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker