De voor- en nadelen van trouwen in ieder seizoen

Wanneer je nog twijfelt of je nu in de zomer of in de winter moet trouwen, kan deze lijst jou op weg helpen. Ieder seizoen heeft voor- en nadelen. Kijk dus in je afweging naar deze punten en je bent voorbereid op alles. Ieder seizoen heeft zijn eigen charme maar, het populairst is trouwen in de lente of zomer. Maar waarom eigenlijk? In de herfst en in de winter is trouwen namelijk ook geweldig.

Zomerbruiloft

De voordelen

In de zomer is het natuurlijk mooi weer, alhoewel je hier niet van verzekerd bent, is de kans groot dat je buiten kunt trouwen. Buiten trouwen is ontzettend leuk en mooi. Je hebt veel vrijheid en kan heerlijk creatief aan de slag met de locatie. Verder heeft de zomer als voordeel dat het langer licht blijft. Dit komt goed van pas wanneer je een feest geeft, zo kun je lekker lang buiten blijven. Een ander voordeel van de zomer is dat je niet hoeft na te denken over of je trouwjurk wel warm genoeg is. Een mooie strapless jurk of een mouwloze jurk is heel geschikt in de zomer. De meeste jurken hebben dit model, dus dat scheelt veel tijd en geld.

De nadelen

In de zomer kun je natuurlijk nooit weten wat het weer doet. Aan het einde van een mooie zomerdag heb je een grote kans op onweer en moeten de gasten gaan schuilen. Verder is het vervelende aan de zomer dat je last hebt van muggen en insecten, dit is niet alleen op je lichaam vervelend, maar ook op het eten en drinken. Ook al is de zon heel fijn, dit kan ook een groot nadeel zijn. Wanneer er ouderen op je bruiloft zijn zal je goed op hen moeten letten. Zelf ga je ook wat meer zweten en tijdens een hittegolf is de huwelijksnacht ook geen pretje.

Herfstbruiloft

De voordelen

Het grootste voordeel van de herfst zijn natuurlijk de prachtige kleuren die overal te zien zijn. Op je trouwfoto zal dit geweldig uitkomen. Ook kun je de herfstkleuren verwerken in je bruiloft. Verder heeft de herfst heerlijk eten van het seizoen. Pompoen bijvoorbeeld, hiermee kun je goed variëren in het diner en de hapjes. Ook qua drank zit je in de herfst goed, dan is het tijd voor een goed glas rode wijn of een heerlijk speciaal biertje. Verder heb je ook veel geluk wanneer je in de herfst trouwt want de locaties, catering en andere diensten zijn veel goedkoper dan in de zomer.

De nadelen

In de herfst kan het weer soms wat treurig zijn. Veel regen, donkere lucht en het is vaak ook redelijk koud. Op een bruiloft is dit natuurlijk niet fijn. Andere nadelen zijn dat je mogelijk een verkoudheid hebt op je bruiloft, je bleek bent en dat je jurk net te koud of net te warm is voor het weer van die dag. Een cabriolet als trouwauto is in de herfst ook geen goed idee.

Lees ook over leuke ideetjes voor een herfstbruiloft.

Winterbruiloft

De voordelen

Trouwen in de winter is supermooi. De lucht is nog blauwer dan in de zomer en dat combineert geweldig met een witte trouwjurk. De winterbruidsmode is ook prachtig, het is origineel, het zijn jurken die je niet vaak tegenkomt. Je kunt in de winter trouwen met een koets met paarden zodat het een echt ‘Winter Wonderland’ is. De trouwfoto’s zullen er ook niet om liegen, door het wit van de sneeuw en het blauw van de lucht zijn de kleuren van jullie ogen ontzettend fel en sprekend.

De nadelen

In de winter kan het zomaar herfst zijn. Geen sneeuw, donkere wolken en veel regen. Dan is het ‘Winter Wonderland’ plaatje ver te zoeken. Ook als het wel een mooie winter is kan het ontzettend koud zijn, waardoor je binnen zal moeten trouwen. De gasten hebben in dit seizoen ook veel meer trek dan in de zomer. Hierdoor moet je meer geld besteden aan eten, ook de drank die in de winter gedronken wordt is wat zwaarder en daarmee ook duurder. Trouwfoto’s maken terwijl het sneeuwt kan heel mooi zijn, maar je loopt ook een groot risico dat je jouw haar en make-up overnieuw moet doen na de photoshoot.

Lees meer inspiratie voor de winterbruiloft.

Lente bruiloft

De voordelen

De lente ademt liefde uit, alles staat in bloei, mensen zijn sneller verliefd en iedereen is ontzettend vrolijk. De eerste warme dagen komen om de hoek kijken, dit is de perfecte temperatuur voor een bruiloft. Het is niet te warm en niet te koud. Daarnaast zal je schitterende trouwfoto’s hebben tussen de bloesem of de tulpen. Ben jij gek op bloemen? Dan is een bruiloft in de lente erg geschikt voor jou. Daarnaast kun je ook hele gave trouwauto’s huren, omdat het nu de perfecte temperatuur is voor bijvoorbeeld een open dak. In de lente eet je lichter voedsel en drink je lichtere wijnen en bieren, dit is een stuk goedkoper dan de zware kost van de winter of herfst.

De nadelen

De lente is dus enorm geschikt voor bruiloften, dat is dan ook meteen een nadeel. Veel koppels willen trouwen in de lente. Hierdoor kosten de locaties flink extra en loop je een groot risico dat deze locaties al bezet zijn. Hetzelfde geldt voor alle cateringbedrijven, kappers, visagisten et cetera. Bij een bruiloft in de lente moet je dus maanden van tevoren al dingen regelen, dat kan nog eens knap lastig zijn, omdat er heel veel keuze is. Als je daar van terugschrikt kun je beter niet in de lente trouwen.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker