Checklist voor bruiloft sieraden

Sieraden zijn de kleine accessoires die jouw bruidslook helemaal afmaken. Vrouwen zijn er dol op en kunnen er niet genoeg van krijgen. Ook op de bruiloft zijn sieraden essentieel. Met deze handige checklist zorgt jij ervoor dat jouw sieraden helemaal zullen stralen op de grote dag. Want het plannen van welke sieraden je gaat dragen, daar gaat wel een jaar overheen.

Nog 12 maanden

Veel koppels bespreken of zij willen gaan trouwen of niet. Wanneer je partner jou ten huwelijk gaat vragen heb je misschien al wel uitgezocht welke verlovingsring je zou willen hebben. Zo niet, dan staat er jou een aangename verrassing te wachten. Welke ring heeft je partner voor jou uitgezocht?

Nog 8 maanden

Ga op zoek naar verschillende stijlen. Check welke jurken jij mooi vindt en welke sieraden hierbij passen. Wil jij gaan voor opvallend? Of juist rustig en onopvallende maar wel hele mooie sieraden? Bezoek ook eens een juwelier en vraag om advies.

Nog 7 maanden

Maak een moodboard met de sieraden die jij het mooist vindt. Passen deze sieraden bij jouw droomjurk? En wat vindt jouw toekomstige partner van deze sieraden? Ook wordt het nu tijd om te gaan bestellen. Dit kan namelijk best even duren. Voor je gaat bestellen is het goed om je te laten opmeten. Dit kun je beter bij een aantal verschillende zaken doen. Het is namelijk veel makkelijker om je een aantal keer op te laten meten dan je ring te laten aanpassen.

Nog 6 maanden

Als het goed is heb je nu een jurk gevonden die jij mooi vindt. Het leuke kan nu beginnen, welke sieraden passen hierbij? Welke kleur ga je kiezen? Zilver, goud of toch rosé? Laat je ook adviseren wanneer je een jurk gaat kopen want de verkoper weet welke sieraden passen bij deze jurk. Verder kan je gewoon lekker rond gaan kijken, neem wel altijd een foto van jouw jurk mee zodat de verkopers weten of die kleur matcht.

Nog 3 maanden

Ga verder met het afbetalen van je sieraden, hoe eerder je dit gedaan hebt, des te minder zorgen heb je op je trouwdag. Je kan nu ook de sieraden gaan meenemen. Voor je de sieraden meeneemt zorg er dan voor dat je zeker weet dat de ring perfect past. Nu kan hij namelijk nog aangepast worden. Wanneer je de jurk gaat passen, neem dan je sieraden mee. Zo weet je zeker of je de beste keuze gemaakt hebt.

Nog 1 week

Laat je ringen poetsen zodat je zeker weet dat ze echt stralen en opvallen tijdens je bruiloft. Wanneer je van plan bent om sieraden te dragen die je al had, zorg er dan voor dat ze klaarliggen en niet kapot zijn. Maak ook deze sieraden nog eens schoon.

Nog 1 dag

Zorg ervoor dat je getuige de ringen heeft en niet kwijt kan raken. Wanneer je een ringdrager hebt zorg dan dat je twee neppe ringen hebt om op het kussentje te leggen. Mocht je dit niet nodig vinden, heb er dan vertrouwen in dat de ringen niet kwijt zullen raken. Het is immers maar een klein stukje.

De grote dag

Geniet van je dag en kijk naar je ring, nu mag hij eindelijk om. Zorg ervoor dat je sieraden mooi uit zullen komen op de foto’s en kijk zo vaak je wilt naar jezelf in de spiegel.

Na de bruiloft

Berg de sieraden goed op en voorkom dat je je ring verliest. De ring kun je wanneer je dit nodig vindt te allen tijde nog laten aanpassen. Zorg er ook voor dat je de ring eens per jaar laat poetsen zodat hij nog heel lang mooi zal blijven.

Wil jij nog meer van dit soort checklists lezen? Dit is de checklist voor de catering van je bruiloft. Gerelateerde producten

Bekijk alle sieraden in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker