Hoe kleed de moeder van de bruid zich?

De bruiloft draait natuurlijk om de bruid, maar ook de moeder van de bruid heeft hierin een belangrijke rol. Voor de moeder van de bruid is het een hele spannend dag en zij wil natuurlijk ook wel (een klein beetje) in de spotlight staan. Hoe kleed de moeder van de bruid zich dan? Dit zijn de beste tips.

Hoe shoppen?

Het is natuurlijk een goed plan om samen met je moeder op pad te gaan voor een geschikte outfit. Maak er een gezellig dagje uit van met zijn tweetjes. Je kan ook je schoonmoeder meenemen als jullie een goede band hebben onderling. Het shoppen van de outfit voor de moeder van de bruid kan eigenlijk in iedere winkel die feestkleding verkoopt. Je kan het dus ook zo duur of goedkoop maken als je zelf wil.

Welke kleur?

De kleur van de outfit van de moeder van de bruid kan alles zijn. Ook wit mag zij dragen, omdat ze de moeder is. Probeer de kleur te laten passen bij die van de schoonmoeder en die van de bruidsmeisjes, de kleur hoeft uiteraard niet hetzelfde te zijn, zolang het maar een geheel is. Populaire kleuren zijn: pasteltinten, blauw, zwart, beige en grijs.

Wat voor outfit?

Afhankelijk van de stijl van de moeder van bruid is het de bedoeling dat ze er netjes maar toch feestelijk uitziet. Een jurkje kan bijvoorbeeld een goed kledingstuk zijn. Combineer dit met een mooi jasje en feestelijke pumps. Sommige vrouwen dragen liever een broek, dan kan een stijlvol en kleurrijk pak ook een goed alternatief zijn. Een ander hip kledingstuk dat netjes en feestelijk tegelijk is, is een jumpsuit. Dit staat ook in combinatie met mooie hakken en een leuke clutch erg mooi.

Moet het echt matchen met schoonmoeder?

Dit is wel de bedoeling volgens de traditie en dit staat ook het mooist op de foto’s. Wanneer de twee een hele verschillende stijl hebben hoeft dit natuurlijk niet. Het is meer een handige richtlijn. Voelen de beide moeders van de bruid en de moeder van bruidegom zich niet comfortabel bij de kleuren? Laat hen dan hun eigen gang gaan. Het is voor hen twee ook een belangrijke dag.

Wat voor accessoires?

Kies bij voorkeur voor stijlvolle accessoires als kleinere sieraden en tassen. Let wel op dat de moeder van de bruid het niet te bont maakt. Ook al staat zij ook in het middelpunt, de bruid hoort het belangrijkst te zijn op deze dag. Let dus goed op welke accessoires de moeder kiest en laat haar dit altijd met de bruid zelf bespreken.Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/hoeden in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker