De leukste vrijgezellenfeest ideetjes

Je voelt de bui vast al hangen. Je vrienden of vriendinnen doen geheimzinnig en je mag van niets weten. Ze zijn vast een vrijgezellenfeest voor je aan het organiseren! TopTrouwen.nl geeft de leukste tips om nog één keer te genieten voordat je het huwelijksbootje instapt.

Jaren geleden was het gangbaar dat het vrijgezellenfeest de dag voor het huwelijk werd gepland. Maar… omdat de bruid er natuurlijk wel fris en fruitig bij wil lopen op de huwelijksdag is het verstandiger dit ongeveer twee weken van te voren te organiseren.

Algemene tips

Peil van te voren bij de bruid of bruidegom wat ze leuk vinden. Het is gebruikelijk dat het feest wordt betaald door de vrienden/vriendinnen van de bruid of bruidegom. Kijk wat het gemiddelde budget is wat gespendeerd kan worden, dan kom je later nooit voor verassingen te staan. Wanneer je meerdere dagen in wil plannen is het aan te raden om ruim van te voren een datum in te plannen, zodat iedereen kan. Via een datumprikker kun je makkelijk kijken wie wanneer beschikbaar is.

Citytrip

Voor een paar tientjes vlieg je met een prijsvechter een weekendje naar een leuke stad in Europa. Shoppen, lekker eten en genieten van de zon. Klinkt toch als de perfecte omstandigheden voor een vrijgezellen feest! Voordeel: niemand kent je als je door je vriendinnen in een gek pak door de stad wordt gesleurd. What happens there, stays there!

Voor wat meer avontuur zijn er ook gewaagde activiteiten te plannen in eigen land. Huur een speedboot met z’n allen, leer sportief paaldansen of houdt elkaar in het vizier tijdens het paintballen.

Gaan jullie toch meer voor een relaxed dagje? Huur een bootje in een stad naar keuze en maak een rondvaart. Of wil je alvast oefenen voor je bruidsmake-up? Plan een workshop visagie met een fototshoot. Voor een mooie en blijvende herinnering! Denk ook eens aan een lekkere high tea.

Is de bruid creatief? Plan dan een workshop taartdecoratie, schilderen of mozaïeken. Na deze tips nog steeds geen inspiratie? Kijk eens bij onze vrijgezellenfeest organisators.

Hebben jullie altijd al een eigen videoclip willen opnemen? Kies jullie favoriete nummer uit en maak een lip-dub. De deleted scenes zijn altijd leuk om te laten zien op het bruidsfeest! Voor meer blijvend materiaal en een beetje humor op de dag: het vrijgezellenspel! Spreek van te voren met de organisatie af, en bedenk beschamende, leuke, grappige opdrachten voor de bruid. Stel een fotograaf aan en laat alles vastleggen. Op jullie op wat ideeën te brengen:

  • geef de bruid een bedrukt shirt met al haar opdrachten. Ze mag steeds een vinkje zetten als ze de opdracht heeft voldaan.
  • Organiseer een quiz. Met vragen over elkaar of vragen over de bruid/bruidegom. Eens kijken of ze genoeg over elkaar weten om te trouwen!
  • Verzamel 10 telefoonnummers van de het andere geslacht. Zou de bruid/bruidegom nog goed in de markt liggen? Zo kom je erachter!
  • Neem de roltrap in de verkeerde richting. Om de laatste bruidsjurk kilo’tjes eraf te sporten.
  • Laat de ‘vrijgezel’ een vreemde aankoop doen.
  • En natuurlijk de ‘gouwe ouwe’: truth or dare!

Snuffel ook eens tussen de vele vrijgezellenfeest mogelijkheden op TopTrouwen.nl

Have fun!


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle vrijgezellenfeest in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker