Zo breek je het ijs op een bruiloft

Wanneer je te gast bent op een bruiloft word je vaak voor het blok gezet. Je komt te zitten bij mensen die je niet of nauwelijks kent en komt ook altijd wel wat mensen tegen met wie je in het verleden problemen gehad hebt. Het is niet fijn om het bruidspaar hiermee lastig te vallen, neem het heft in eigen handen en met deze tips voorkom je alle ongemakkelijke momenten op een bruiloft. Zo breek je het ijs.

Een open blik

Wanneer je boos kijkt nodig je niemand uit om met je in gesprek te gaan. Wanneer je lacht wel, mensen merken namelijk zonder dat ze het doorhebben met wie ze wel en niet moeten gaan praten. Wil jij dus dat er mensen op je af stappen op de bruiloft? Lach dan vriendelijk naar iedereen en laat vooral ook merken dat je het naar je zin hebt. Ben je bang dat iemand niet teruglacht? Sta hier dan boven, jij lacht tenminste.

Begin over het bruidspaar

Jullie zijn hier allemaal gekomen voor twee mensen, namelijk het bruidspaar. Dit is in het geval van onbekenden heel handig, want dan heb je meteen een gespreksonderwerp. Onthoud wel dat je positief moet praten over het paar, omdat je anders minder vriendelijk over kan komen. Vertel dus aan de onbekende hoe mooi de bruid is of hoe lekker het eten smaakt.

Praat mee

Sta je net buiten alle gesprekken die er gevoerd worden? Ga er dan gewoon bij staan. Stel jezelf voor en maak een simpel praatje. Weet je iets van het onderwerp waarover gesproken wordt? Laat dit dan merken. Doe echter niet al teveel je best want dan kun je juist weer irritant overkomen. Laat iedereen dus netjes uitspreken.

Stel vragen

Om een gesprek gaande te houden kun je aan je gesprekspartner een aantal vragen stellen. Wat ben je van het bruidspaar? Hoelang ken je hen al? Later kun je verder gaan over de persoon zelf. De kans is groot dat de persoon vragen terug zal stellen en voor jullie het weten is het een uur later. Dit is een van de meest effectieve manieren om het ijs te breken op een bruiloft.

Stel voor te helpen

Wanneer je het bruidspaar goed kent kun je ervoor kiezen om jouw hulp aan te bieden. Door bijvoorbeeld voor te stellen om de muziek te regelen. Zo raak je al snel aan de praat met mensen die een nummer aan willen vragen. Wanneer je bijvoorbeeld voorstelt om de hapjes rond te brengen kun je ook al met veel mensen in gesprek gaan. Of pak wegwerpcamera's als deze aanwezig zijn en stel voor om samen gekke en leuke foto's te maken, doet dat ook niet te vroeg, mensen zijn dan vaak nog niet helemaal losgekomen.

Kom los

Ga lekker meedansen, neem een drankje en heb plezier. Maak je niet te druk om wat mensen van je denken. Het is immers een feestje en iedereen heeft plezier. Je maakt meer kans op een leuke avond wanneer je er ook echt van geniet in plaats van wanneer je in een hoekje nadenkt over hoe je mensen moet benaderen. Wanneer je een leuke houding, lach en een leuke tijd hebt komt het vaak allemaal op je af.

Tips voor het bruidspaar

Wanneer je de zitplekken voor de receptie moet gaan indelen kan dit voor een hoop stress zorgen. Waar moet je iedereen toch neerzetten? Familieruzies of niet, het is een hele opgave om iedereen tevreden te stellen. Met deze dont’s voor de receptie stoelindeling zitten je gasten zeker goed.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker