De grootste bruiloftsgast mythes ontkracht

Op bruiloft krijg je te maken met tradities, regels en de belangrijke etiquette. In de geschiedenis van het huwelijk zijn er een aantal mythes bijgekomen. Dit zijn regels die rondgaan maar eigenlijk nooit echt bevestigd zijn. Deze zinnen heb jij als bruiloftsgast waarschijnlijk al meer dan één keer gehoord. Nu worden ze ontkracht.

Mythe 1: Het bruidspaar zorgt voor jouw slaapplek

Het bruidspaar geeft een groot feest, laat jou daar eten, drinken en genieten van de sfeer. Maar een slaapplek is daarbij niet inbegrepen zoals veel gasten wel denken. Tenzij het bruidspaar op de uitnodiging aangeeft dat je ook in het hotel of bij hen thuis mag blijven slapen, kun je toch maar beter zelf een kamer boeken.

Mythe 2: Je mag geen zwart dragen

Mensen zien de kleur zwart als de kleur van de rouw, maar nee, de kleur zwart staat ook voor feest! Die little black dress mag je dus voor een bruiloft gewoon uit de kast halen. Het staat zelfs erg chic en wanneer jij je niet op je gemak voelt in pasteltinten kun je die beter ook maar links laten liggen.

Mythe 3: Een uitnodiging krijgen betekent aanhang meenemen

Nee, nee, en nog eens nee. Aanhang meenemen zonder toestemming is echt not done op een bruiloft. Het bruidspaar betaalt heel veel geld voor de gasten en aanhang waar niet op gerekend wordt kan heel vervelend zijn. Daarnaast heeft het bruidspaar een duidelijke keuze gemaakt door geen aanhang uit te nodigen. Mocht het op de uitnodiging staan dat je wel aanhang mee mag nemen? Dan kan dit uiteraard gewoon. Meer weten over aanhang op de bruiloft?

Mythe 4: Alle vragen mag je stellen aan het bruidspaar

Het bruidspaar is heel erg druk met het plannen en organiseren van de grote dag. Wanneer er veel gasten uitgenodigd zijn heeft iedere gast vast wel een paar vragen. De telefoon van het bruidspaar gaat dan non-stop af. Daarom kiezen veel koppels ervoor om een weddingplanner of ceremoniemeester aan te stellen voor deze taak. Stel al je vragen daarom via het telefoonnummer of email adres dat onderaan de uitnodiging staat.

Mythe 5: Cadeaus kiezen van het verlanglijstje is onpersoonlijk

Een verlanglijstje is er niet voor niets. Waarschijnlijk ga je wel wat geld uitgeven aan het cadeau dat je wil gaan geven. Het verlanglijstje zorgt ervoor dat je iets koopt wat de bruid en bruidegom ook echt willen hebben. Het zou zonde zijn als je een hoop geld uitgeeft aan iets wat op de zolder beland, hoe lief het ook bedoeld is.Gerelateerde producten

Bekijk alle foto-en-video/wegwerpcameras in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker