Bruiloft op een feestdag: kan dat?

Je bruiloft plannen rond of op een feestdag kan erg leuk zijn voor jezelf en voor de gasten. Maar het brengt ook een aantal nadelen met zich mee, sommige gasten vinden dit namelijk juist helemaal niet fijn. Dit zijn de afwegingen die je moet nemen wanneer je nadenkt over trouwen op een feestdag.

Voordeel: iedereen is vrij

Dit is een groot voordeel omdat je de minste kans hebt dat mensen af gaan zeggen. Tijdens grote feestdagen is bijna iedereen namelijk vrij. Een enkeling zal er niet onderuit kunnen komen om toch te werken maar het zal altijd veel minder zijn wanneer je niet op een feestdag trouwt.

Nadeel: je kunt mensen niets opleggen

Je kunt mensen nou eenmaal niet zomaar verplichten om hun feestdag met jou te vieren. Misschien willen de gasten wel graag bij hun familie zijn op deze feestdag maar kan dat niet door jouw bruiloft. Wanneer je dus twijfelt kun je het beter even navragen bij een aantal gasten. Hoe denken zij hierover?

Voordeel: extra feest

Een bruiloft alleen is natuurlijk al een enorm feest maar wanneer je het op een grote feestdag viert kan dit nog veel feestelijker zijn. Daarnaast zijn er heel veel goede aanbiedingen omdat veel mensen gaan gourmetten of brunchen op deze feestdagen. Hier kun jij dan weer goed gebruik van maken.

Nadeel: waar draait de dag echt om?

Om wie draait de feestdag nu eigenlijk echt? Wanneer je bijvoorbeeld wil trouwen op kerstavond kan dat voor sommige mensen anders overkomen dan jij het bedoelt. Aan de ene kant vier je gewoon je bruiloft en aan de andere kant trek je de aandacht naar jou toe. Misschien willen jouw gasten liever naar de kerk op kerstavond. Wanneer je gasten uitnodigt die hier verder geen waarde aan hechten kan je uiteraard trouwen wanneer je maar wil. Houd altijd even rekening met de achtergrond van je gasten.

Praktische zaken

Wanneer je de keuze gemaakt hebt moet je nog rekening houden met de praktische zaken. Het is namelijk niet in iedere gemeente toegestaan om op een feestdag te trouwen. Voor je verder gaat met je plannen, neem dan even contact op met de gemeente waarin jij wil gaan trouwen. Het kan overigens ook een stuk duurder zijn wanneer je op een bijzondere dag wil gaan trouwen. Dit zijn ook zaken waar je echt even naar moet kijken voor je een locatie huurt. Verder moet je kijken welke bedrijven allemaal werken op feestdagen. Moeten er bijvoorbeeld gasten met het openbaar vervoer komen? Op sommige plekken rijden er geen bussen op deze dagen. Ook de bedrijven die op jouw bruiloft werken zijn soms niet beschikbaar. Even de openingstijden checken dus.

Ga jij alvast uitnodigingen ontwerpen? Dit zijn een aantal veelgestelde vragen.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker