De verborgen kosten van een bruiloft

Hoe goed je financiële planning ook is, je zal altijd te maken krijgen met verborgen kosten. Deze verborgen kosten kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien wanneer je een beetje op de kosten van je bruiloft wilt letten. In deze lijst staan de grootste verborgen kosten, zodat je toch een beetje voorbereid bent en deze kosten op kan nemen in je begroting of ze juist kan vermijden.

Sieraden

In je enthousiasme koop je de mooiste jurk die er is. Een paar schitterende schoenen erbij, mooie bruidslingerie en je bent klaar. Nee, je vergeet de sieraden. Sieraden zijn behoorlijk duur en je zou ze daarom nooit moeten vergeten op te schrijven in je lijstje.

Je eigen maaltijd

Bij het plannen van de bruiloft draait het eigenlijk voornamelijk om de gasten. Je hebt het aantal doorgegeven aan het cateringbedrijf en nu kun je weer opgelucht ademhalen. Heb je jezelf en je partner ook doorgegeven? Veel koppels vergeten dit.

Brandstof

Het plannen van je bruiloft kost niet alleen veel tijd, ook heel veel brandstof. Jullie rijden stad en land af om de perfecte bruiloft te creëren en hierbij vergeet je spontaan hoeveel kilometers je hiervoor moet rijden. Neem dus je brandstof, huurauto en buskaartjes op in de planning.

Bedankjes

Kleine bedankjes kosten niet veel, denk je waarschijnlijk. Daar heb je gelijk in. Alleen is het verschil dat je voor al je gasten een bedankje moet kopen. Dan wordt die vijf euro per stuk toch ineens best wel prijzig. Niet vergeten dus.

Bruidsmeisjes

Naast de kosten van de kleding en het vrijgezellenfeest kosten je bruidsmeisjes nog meer. Zo moet je hen vragen, hiervoor ga je misschien uit eten of maak je mooie kaarten. Dit kost allemaal geld. Wanneer je hen achteraf wil bedanken moet je ook rekening houden met extra kosten.

De kleine lettertjes

In alle contracten die jij ondertekent hebt staan waarschijnlijk nog wat kleine lettertjes. Deze voorwaarden gaan meestal over de extra kosten die in rekening worden gebracht wanneer er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Ook deze kun je maar beter opnemen in je plan of op zoek gaan naar een ander bedrijf.

Extra lang op locatie

Al blijf je maar een uurtje langer dan gepland, er worden extra kosten in rekening gebracht vanuit de locatie. Dit staat waarschijnlijk ook in je contract, het is zeker ook de moeite waard om dit even na te vragen bij de locatie zelf. Je wil namelijk niet dat het feest abrupt tot een einde komt omdat je anders flink moet gaan bijbetalen.

Het eten van je personeel

Je wil natuurlijk niet dat je fotograaf of DJ de hele dag en avond niets te eten en drinken heeft. Daarom kun je hen beter bij de gastenlijst optellen, omdat het bedrijf hier niet voor zorgt. Reken dus bij alle mensen die je in dienst neemt het bedrag van het eten en drinken op.

Trouwjurk

Waarschijnlijk ben je ze weleens tegen gekomen, de plaatjes waarop een prachtige stijlvolle trouwjurk te zien is. Op het plaatje ernaast staat iemand die hem besteld heeft met de jurk aan, het is een wereld van verschil… lees meer over de kosten van een valse trouwjurk.

Om jullie budget goed te managen, gebruik de gratis planningtools inclusief budget management van TopTrouwen.nlGerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker