De grootste klachten van bruiloftsgasten

De bruid staat er soms om bekend veel te klagen omdat alles perfect moet gaan. Maar ook de gasten kunnen er wat van. Er zijn heel wat dingen die je tegenkomt op een bruiloft waar gasten op z’n zachtst gezegd niet blij mee zijn. Benieuwd? Dit zijn de grootste klachten van bruiloftsgasten.

Verkeerd eten

Met het eten kan veel misgaan. Zo kun je per ongeluk iets serveren wat bedorven is, iets serveren wat niemand lust of juist te weinig eten serveren. Als gast mag je natuurlijk niet klagen over het eten dat je krijgt, maar het zou niet de eerste keer zijn dan er gasten ziek naar huis moeten omdat het eten niet goed is.

Oplossing: spreek met het cateringbedrijf dat je inhuurt over de kwaliteit van het eten en lees zoveel mogelijk reviews online. Zo voorkom je dat je slecht eten serveert. Vraag ook om eerlijke antwoorden wanneer je de hoeveelheid inplant. En neem in het contract op wat er gebeurd als het eten voortijdig op is. In noodgevallen kun je de lokale friettent misschien zelfs nog inschakelen voor een lekkere vette hap aan het einde van het feest!

De zitplaatsen

Het is geen uitzondering wanneer gasten klagen over de plek waar zij moeten gaan zitten. Het kan soms behoorlijk ongemakkelijk worden wanneer je op de verkeerde plek wordt gezet bij het trouwfeest of diner. Denk hierbij aan die tante waar je ruzie mee hebt, of juist met mensen die je helemaal niet kent.

Oplossing: maak nooit in je eentje een overzicht van de zitplaatsen. Werk samen met je partner en andere familieleden, zij weten misschien meer dan jij alleen en kunnen je helpen bij het goed plaatsen van alle gasten. Hoe leuk het ook is om nieuwe mensen te leren kennen, aan een tafel met onbekenden of erger nog met mensen die je niet mag is meestal geen succes.

Onduidelijkheid in de uitnodiging

Een van de grootste ergernissen van bruiloftsgasten is een onduidelijke uitnodiging. Natuurlijk heb je niet veel ruimte, maar wanneer er onduidelijkheden zijn is dit heel vervelend voor de gasten. En ook voor jou, want je loopt risico dat je verkeerd begrepen wordt.

Oplossing: check, check en nog eens check. Staat alles wat je moet weten erop? Wie, wat, waar, wanneer en hoe laat? Dat is de belangrijkste informatie die de gast moet weten. En natuurlijk de contactgegevens van de ceremoniemeester die kan helpen bij het beantwoorden van de vragen van gasten als er onduidelijkheden zijn.

Betalen voor je drankje

Op sommige bruiloften moeten gasten hun eigen drank betalen. Wanneer ze aan de bar staan om wat te bestellen wordt er van hen verwacht dat ze betalen. Gasten vinden dit over het algemeen niet prettig, aangezien ze voor het bruidspaar naar het feest komen.

Oplossing: zorg ervoor dat het eten en drinken op jouw kosten zijn. Of als dat niet past in het budget, deel  muntjes uit zodat gasten in ieder geval niet de portemonnee hoeven te trekken (misschien alleen als ze al vroeg door al hun muntjes heen zijn). Een ander belangrijke tip is dat je ervoor moet zorgen dat alles betaald is voor je gaat trouwen, zo voorkom je dat de gasten geconfronteerd worden met jouw schulden bij het bedrijf als de leverancier op de bruiloft moeilijk gaat doen.

Te harde muziek

Nope, niet alleen oude mensen klagen hierover. Ook jongere gasten vinden het vaak erg vervelend wanneer de muziek te hard staat. Je vrienden en vriendinnen kunnen niet met elkaar in gesprek omdat de muziek zo hard staat. Ook het type muziek krijgt vaak kritiek, wanneer je bijvoorbeeld alleen dance draait zijn gasten sneller ontevreden.

Oplossing: Zet de muziek wat zachter. Zo kunnen de gasten met elkaar kletsen en toch lekker dansen. Als het feest echt begint kun je de muziek alsnog wat harder zetten. En het type muziek dat je draait, hoe leuk je het ook vindt, kun je beter afstellen op de gasten die komen.

Trouwen op een feestdag

Je bruiloft plannen rond of op een feestdag kan erg leuk zijn voor jezelf en voor de gasten. Maar het brengt ook een aantal nadelen met zich mee, sommige gasten vinden dit namelijk juist helemaal niet fijn. Dit zijn de afwegingen die je moet nemen wanneer je nadenkt over trouwen op een feestdag.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker