Waarom een vintage themabruiloft supertof is

Vintage is hipper dan ooit, dit merk je niet alleen terug in de mode en in het interieur, maar ook op bruiloften is vintage terug van weggeweest. Dit biedt jou een mooie kans om veel inspiratie op te doen en het zorgt ervoor dat er eindeloos veel mogelijkheden zijn wanneer je voor een vintage bruiloft wil gaan. Om alvast in de stemming te komen zijn hier een aantal mogelijkheden voor een vintage bruiloft.

Dresscode

De dresscode is uiteraard vintage. Jij speurt het hele internet af naar de mooiste vintage jurk die er is en jouw gasten mogen uiteraard ook gekleed komen in de mooiste vintage feestkleding. Misschien zijn er oudere gasten bij die nog een koffer vol hebben liggen met prachtige feestkleding. Een dresscode is niet altijd nodig wanneer je een themabruiloft geeft, maar het maakt het wel extra leuk.

Eten

Als je het doet, doe het dan goed. Ook het eten moet uiteraard in het vintage thema passen. Hiermee kan je heel erg variëren. Zo kun je een buffet openen met allemaal recepten uit grootmoeders tijd, maar je kunt het ook wat luxer aanpakken door bijvoorbeeld leuke foodtrucks neer te zetten met klassieke Amerikaanse gerechten.

Foto’s

Het leukste aan een vintage bruiloft zijn de foto’s. Deze kun je op een aantal manieren aanpakken, bijvoorbeeld door een polaroidcamera aan te schaffen en de foto’s te laten drogen, een aantal wegwerpcamera's doen het ook altijd goed, maar je kunt ook een fotograaf inhuren die nog werkt met rolletjes, waardoor je echte vintagefoto’s krijgt. Wel is het aan te raden om een aantal ‘normale’ foto’s te maken omdat je er anders achteraf misschien spijt van kunt krijgen.

Aankleding

Met de aankleding van een vintage bruiloft kun je alle kanten uit. Al eerder was het idee van de foodtrucks er, maar je kunt ook gaan voor leuke retro meubels en printjes die je in die tijd veel tegenkwam. Deze printjes komen dan terug op bijvoorbeeld de servetten, naamkaartjes en de uitnodigingen. Verder kunt je ook gaan voor een hoop Art Deco en hierin je bruiloft inrichten. Kies voor je de knoop doorhakt dus wel een locatie uit waarbij dit thema mooi uitkomt.

Cocktails

We love cocktails! Waarom? Omdat je met cocktails alle kanten op kan. Ga een middag met je vrienden en partner zitten en stel zelf een hoop cocktails samen. Hierbij geef je de cocktails de grappigste namen die je maar kunt bedenken (uiteraard wel namen met dingen die je vroeger tegenkwam, bijvoorbeeld BN’ers, tv-programma’s of familieleden).

Wanneer je nog twijfelt en het liefst meer inspiratie op wil doen over het thema waarin je wil trouwen, kun je dit artikel lezen. Het staat boordevol met andere toffe thema’s.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu





Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account





Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker