Checklist voor trouwauto’s

Trouwauto’s uitzoeken is, naast het uitzoeken van je jurk en de trouwlocatie natuurlijk, misschien wel het leukste aan een bruiloft. Je kan er daarom niet vroeg genoeg mee beginnen. Een hoop vrouwen laten deze taak aan hun man over, maar wanneer jij dol bent op auto’s moet je deze taak zeker niet naast je neerleggen. Met deze checklist weet je zeker dat jij op je trouwdag een trouwauto hebt die helemaal naar jouw zin is.

Nog 1 jaar

Wanneer jij of je partner een ideale auto op het oog heeft, dan moet je deze zo snel mogelijk boeken. Zeker wanneer je een exclusiever type wil huren op je bruiloft moet je er snel bijzijn, de kans is groot dat een ander koppel er anders met jullie dromauto vandoor gaat. Een jaar van tevoren een auto reserveren is dus zeker niet te vroeg. Wanneer je nog niet weet wat voor auto je wilt huren op je bruiloft is het nu de tijd om rond te gaan kijken. Bezoek een aantal trouwbeurzen en zoek online naar het type auto dat jij graag wil huren. Denk hierbij na over de formaliteit van jullie bruiloft, het thema en natuurlijk jullie budget.

Nog 9 maanden

Je begint het nu echt druk te krijgen met het plannen en organiseren van je bruiloft. Daarom is het een goed plan om je toekomstige man op pad te sturen met zijn getuigen. Voor hen is het een leuk dagje weg en zo kunnen ze in allerlei auto’s rijden, de droom van elke man. Nu heb jij aandacht voor de rest van de bruiloft, wanneer je auto’s wel heel tof vindt moet jij wel meegaan met deze middag. Ook voor jou zal het dan een geweldige dag worden waarin je in allerlei auto’s kunt rijden. Bij de afspraken met showrooms is het belangrijk dat je de juiste vragen stelt. Maak voor je gaat een lijstje met dingen die je wil weten over de trouwauto. Lees hier alles over het regelen van een trouwauto.

Nog 6 maanden

Nu is het de tijd om echt een auto te gaan reserveren. Wanneer je in een discussie met je partner terechtkomt, probeer dan echt knopen door te hakken. Je loopt anders een risico dat de auto weg zal zijn op de dag van jullie bruiloft. Lees het contract goed door en vraag alles wat je nog wil vragen. Voor de planning is het een goed plan om van de locatie van de verhuurder naar de locatie van jullie bruiloft te rijden en daarbij de tijd bij te houden. Zo heb je precies in je hoofd zitten hoelang je erover doet wanneer je onderweg bent. Houd hierbij ook rekening met eventuele files.

Nog 3 maanden

Wil je een ‘Just Married’ bordje op de auto? Ga dan gauw op zoek naar leuke bordjes, bijvoorbeeld op internet of in winkels. Ben jij meer van de DIY? Dan kun je alvast gaan knutselen. Voor je gaat knutselen vraag nog na bij de autoverhuurder of deze ook de linten en andere versiering regelt. Zo niet, dan kun je het nog meenemen bij de winkel.

Nog 1 maand

Vraag na bij de trouwlocatie waar je de auto kunt parkeren tijdens de receptie en de ceremonie. Wanneer dit niet dichtbij kan, kijk dan of je de chauffeur kan vragen of hij jullie af wil zetten. Stuur ook naar de autoverhuurder een plattegrond met de locatie en de parkeerplaatsen, zo help je hen ook met het makkelijker maken van het afzetten en ophalen. Geef meteen de tijden even door, zodat ze jullie kunnen inplannen.

Nog 1 week

Controleer de weersvoorspelling, afhankelijk van wat voor auto je huurt is het handig om voor wat paraplu’s te zorgen. Controleer nog een keer bij het bedrijf of alles vaststaat voor volgende week. Wat is er allemaal inbegrepen? Zitten er glazen en champagne in de auto? Of ga je zelf rijden? Zorg eventueel dat je dit allemaal nog even koopt.

Nog 1 dag

Zorg ervoor dat de getuige wat contant geld heeft zodat hij de extra kosten kan betalen, bijvoorbeeld wanneer jullie te lang doorfeesten. Ook kun je hem de fooi laten geven aan de chauffeur wanneer je dit nodig vindt.

De trouwdag

Doe rustig aan wanneer je de auto in wil stappen, voor je het weet zit je mooie jurk in de kreukels. Niet alleen met je jurk moet je voorzichtig doen, ook met de auto is het oppassen geblazen. Let op je hakken bij het uitstappen. Wanneer je zelf rijdt, drink dan geen alcohol onderweg naar de bruiloft. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk en daarnaast loop je grote kans op een flink "inkak" moment later die dag. En dan nog last but not least: geniet van je dag en de mooie auto!Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/autoversieringen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker