5 tips voor het strijken van je trouwjurk

Hoe goed je ook zorgt voor je trouwjurk, de jurk zal toch wel iets gekreukeld zijn wanneer je hem uit de ‘verpakking’ haalt. Je kunt het beste vragen of de winkel hem even voor je kan strijken. Mocht je geen tijd meer hebben? Geen stress, je kan dit zelf ook oplossen. Je trouwjurk strijken klinkt eng, maar het is eigenlijk eenvoudig. Je hoeft geen dure stomerij in te huren wanneer je het zelf doet. Met deze tips strijk jij je jurk als een pro!

1. Zorg dat er geen water uit je strijkijzer komt

Voorkom dat er druppeltjes water uit je strijkijzer komt. Hiermee krijg je namelijk vlekken op je witte trouwjurk, die zorgen voor grote kringen. Deze kun je er op het laatste moment natuurlijk niet meer uithalen en dus loop je met een jurk vol kringen op je bruiloft. Let dus heel goed op of er geen water uit het strijkijzer komt.

2. Probeer stoom te vermijden

Zeker wanneer je jurk van zijde of satijn is, wat de meeste trouwjurken zijn, kun je beter niet met stoom gaan strijken. Dit geeft namelijk exact hetzelfde effect als water, waardoor je ook flinke kringen kunt krijgen op je trouwjurk. Strijk ook zonder stoom wanneer je niet zeker weet wat voor stof het is.

3. Tule nooit strijken

Een stof die je nooit mag strijken is tule, dit is het doorzichtige gaasachtige stof die bijvoorbeeld om de rok of in de sluier zit. Deze stof kan niet tegen de warmte van een strijkijzer en mag je dus ook niet zelf strijken. Wanneer hij toch erg gekreukeld is kun je met de stoom van je strijkijzer om de stof heen blazen, zo zakt het door de warmte toch uit.

4. Let op met de warmte

Afhankelijk van de stof zijn er verschillende warmtes waarmee je moet strijken. Het is echter altijd beter wanneer je het koud strijkt, dus op één stipje afstellen. Mocht de stof helemaal niet reageren dan kun je hem iets hoger zetten. Leg er dan altijd een theedoek tussen die wit is van kleur, zodat de kleur niet af zal geven. Ook kun je beter niet de randen van de theedoek mee strijken, hierdoor kun je lelijke kreukels krijgen in je jurk.

5. Van tevoren uithangen

Wil jij het strijken liever voorkomen? Zorg dan dat je ruim voor de bruiloft de jurk uithangt. Door het gewicht gaan de meeste kreukels er al uit en voorkom je dat je misschien moet gaan strijken.
11 tips voor het kopen van een trouwjurk.

Hoe waardeer je dit blog? Waardering:
5 tips voor het strijken van je trouwjurk: 9 / 10 op basis van 1 stem(men)
  Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker