18 alternatieven voor rijst gooien op je bruiloft

Wanneer het bruidspaar de feestlocatie verlaat worden er allerlei dingen naar hen gegooid. Oorspronkelijk werd er rijst gegooid, hiermee zeiden de gasten eigenlijk dat ze het bruidspaar overvloed toewensten. Rijstgooien wordt al jaren nauwelijks meer gedaan, het is verspilling van voedsel en brengt daarnaast een hoop ongedierte met zich mee. Gelukkig zijn er vandaag de dag veel leukere alternatieven die niet alleen beter zijn maar ook nog eens geweldige foto’s opleveren.

1. Eco confetti

Mooie papieren confetti, die uiteraard milieuvriendelijk is. Dit kan dus gerecycled papier zijn maar ook oplosbaar papier kun je hiervoor gebruiken. Niemand ziet het verschil met normale confetti.

2. Vlaggetjes

Laat je gasten jullie opwachten met kleine vlaggetjes met een leuke boodschap erop in hun handen. Dit is voor de gasten ook tof en het geeft een mooi effect op de foto.

3. Confetti poppers

Alle gasten staan met een confettikanon in de hand op jullie te wachten, dit is letterlijk een knallende manier om jullie bruiloft te verlaten.

4. Hoorntjes met lavendel

Vul ijshoorntjes met lavendel en laat het de gasten op jullie gooien wanneer jullie de bruiloft verlaten. Dit ruikt niet alleen heerlijk, het is ook nog eens origineel.

5. Papieren vliegtuigjes

Wanneer alle gasten papieren vliegtuigjes naar jullie gooien weet je zeker dat er veel gelachen zal worden tijdens jullie exit van het feest. Pas wel op met scherpe puntjes van de vliegtuigen, dus zorg dat de punt van het vliegtuig omgevouwen is en niet langer scherp is.

6. Glitters

Je moet ervan houden, maar dan verlaat je ook wel supershiny je trouwfeest. Die glitters zitten over drie weken waarschijnlijk nog steeds in je haar, maar dat maakt dan ook niet meer uit.

7. Witte lintjes

Zeker wanneer het waait is het leuk om de gasten met lange witte linten op jullie staan te wachten. Dit zorgt voor prachtige foto’s en een mooie herinnering. Koop hier mooi lint voor jullie bruiloft.

8. Discodip

De discodip was vroeger waarschijnlijk je favoriete topping op je sotftijsje. Discodip is ook voor je bruiloft heel leuk, de kleurtjes vallen lekker op wanneer je een witte jurk aan hebt.

9. Pompoms

Deze schattige kleurrijke bolletjes gebruik je normaal gesproken voor je knutselprojecten. Op de bruiloft komen ze ook goed van pas als een hele originele vervanger voor rijst.

10. Nepsneeuw

Nepsneeuw is zeker in de winter een aanrader. Wanneer je toch al lekker in die winterse sferen zit, kan ook de sneeuw niet ontbreken.

11. Sterretjes

In het donker je feest verlaten is voor de foto’s geen enkel probleem meer wanneer je de gasten je laat opwachten met sterretjes. Bestel sterretjes vuurwerk online.

12. Rozenblaadjes

How romantic? Rozenblaadjes doen het altijd goed, op een romantische gebeurtenis als je bruiloft zijn ze natuurlijk ook onmisbaar.

13. Strandballen

Trouw je op het strand? Overweeg dan zeker om je feest te verlaten met kleine strandballen. Voor de foto’s en voor jullie zelf een geweldig effect.

14. Cheerleader poms

Jullie gasten moedigen jullie huwelijk natuurlijk voor honderd procent aan. Waarom zouden ze dit dan niet gewoon laten zien met witte of kleurrijke cheerleader poms?

15. Bellenblazen

Bellenblazen wordt ook onder volwassenen steeds populairder. Je kan niet naar een festival meer gaan zonder je iemand ziet bellenblazen. Dus met bellenblaas geef je je bruiloft ook een beetje een festivaltintje.

16. Eucalyptus blaadjes

Net als met lavendel ruikt eucalyptus ook ontzettend lekker. De mooie groene blaadjes geven een natural effect en passen ook mooi bij je bruidsboeket.

17. Danslint

Normaal gesproken alleen bedoeld voor danseressen maar ook je gasten kunnen hiermee in het rond zwaaien. Maak kleine stokjes met korte lintjes en laat de gasten hun gang gaan.

18. Briefjes

Alle gasten mogen een mooie boodschap of wens voor jullie opschrijven in kleine briefjes. Deze gooien ze naar jullie toe wanneer jullie het feest verlaten. Iemand mag ze natuurlijk oprapen en bij jullie afleveren.

Meer weten over decoratie? Lees dan dit artikel over de voordelen van echte en neppe bloemen.







Gerelateerde producten

Bekijk alle strooimandjes in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker