11 simpele manieren om te besparen op je trouwjurk

Een bruiloft organiseren is al duur zat, en dan komt die jurk er ook nog eens bij. Gelukkig zijn er een paar hele simpele manieren waarmee je kunt besparen op je trouwjurk, zonder dat je genoegen moet nemen met een mindere jurk.

1: Vraag of het anders kan

Wanneer je een jurk op het oog hebt die ontzettend duur is, maar wel heel mooi, dan kun je misschien wel wat regelen met de designer. Vraag eens na of je de jurk bijvoorbeeld in een goedkopere stof kunt laten maken. Dan bespaar je al gauw een paar honderd euro, omdat bruidsjurken vaak in exclusieve stoffen gemaakt worden.

2: Een neusje voor korting

De een is er beter in dan de ander, maar shop met iemand die een neusje heeft voor kortingen. Deze persoon weet precies waar je de beste koopjes kunt halen en bij trouwjurken is dit eigenlijk niet anders. Je kan met kortingen vaak tot wel 40 procent besparen op jouw droomjurk als je slim zoekt en goed onderhandelt.

3: Maak het simpeler

Zoals je kan vragen of de stof bijvoorbeeld anders kan, kun je het ook op andere manieren goedkoper maken. Zo kun je onderdelen van je jurk weglaten zoals je sluier, kraag of bijvoorbeeld de steentjes op je jurk. Dit zijn voor de ontwerper vaak kleine aanpassingen die makkelijk haalbaar zijn, voor jou kan het veel geld schelen.

4: Shop op het goede moment

Shop niet tijdens het hoogseizoen, dan willen namelijk veel bruiden een jurk gaan kopen en moet je dus de volle prijs betalen. Wanneer je buiten het hoogseizoen trouwt moeten de ontwerpers en de winkels toch geld verdienen. Hierdoor maken ze de jurken vaak net wat goedkoper. Nu hoef je natuurlijk niet buiten het hoogseizoen te trouwen, maar de jurk is er dan alvast.

5: Andere bruiden

Je wil niet weten hoeveel bruiden er vlak voor de bruiloft toch niet blij zijn met hun trouwjurk. Ze willen er dan op het laatste moment toch nog vanaf en ja, dat moet dan voor een kleine prijs. Dus kijk goed rond op bijvoorbeeld marktplaats op Facebook. De jurken zijn nog nooit gedragen en eigenlijk dus nog zo goed als nieuw.

6: Voorkom aanpassingen

Zorg ervoor dat wanneer je een jurk koopt, hij in een keer goed zit. Hoe meer aanpassingen je moet maken, hoe duurder de jurk wordt. Je kan het na het passen meteen laten aanpassen of gewoon direct een jurk kopen die goed past. Zo voorkom je nog een hoop kosten die uiteindelijk op kunnen lopen in de honderden euro’s.

7: Ga voor een minder formele jurk

Hoe minder formeel de jurk is, hoe goedkoper deze vaak is. Dit is dus een hele simpele tip. Je kunt je bruiloft hierop aanpassen door het wat minder formeel en meer luchtig te maken. Daarnaast zijn er ook veel chique en minder formele jurken te koop die ook ontzettend mooi zijn.

8: Koop de jurk van de paspop

In de etalage een mooie jurk gezien? Lucky you, wanneer deze vervangen wordt kun je hem kopen met een flinke korting. Nu maar hopen dat je de juiste maat hebt en dat de winkel in kwestie hieraan mee wil werken. Vraag het direct even na voor er een andere bruid met jouw droomjurk vandoor gaat.

9: Vorig seizoen

De jurken van vorig seizoen zijn nu alweer passé, of niet? Nee, bruidsmode is, zeker in deze tijd, tijdloos. Daarom kun jij met een gerust hart trouwjurken van het vorige seizoen shoppen. Deze kortingen lopen hoog op en niemand zal zien dat jij een jurk van de vorige collectie aan hebt, en zelfs wanneer ze het wel zien is dit geen ramp. Je jurk is mooi en daar gaat het om.

10: Kijk in galawinkels

Wanneer een jurk de titel bruidsjurk krijgt gaat de prijs automatisch heel hard omhoog. Wanneer jij niet van plan bent in een witte jurk te trouwen kun je ook in een galawinkel gaan shoppen. Hier vind je namelijk ook hele mooie jurken en ze zijn dan een stuk goedkoper dan wanneer je de jurk in een bruidsmodewinkel zou kopen.

11: Online

Online shoppen is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Meestal heb je binnen een week jouw droomjurk in huis. De prijzen op het internet zijn een stuk goedkoper dan in de winkels zelf. Lees wel altijd eerst de reviews van de sites waarop je gaat bestellen, er gaat namelijk een hoop fout online. Lees hier meer over de risico’s van online shoppen en valse trouwjurken.Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker