Wat kost een trouwjurk?

Trouwjurken zijn er in alle soorten en maten. Er is eigenlijk niet een vast bedrag waarmee je de gemiddelde prijs kan vaststellen. Wel zijn er aan aantal typen jurken in verschillende prijsklassen te plaatsen. Zo krijg je zelf een beeld van de kosten van het type trouwjurk dat jij graag wil hebben of moet je jouw plannen bijstellen. Voor de echte prijs moet je naar de winkel, maar dit kan je al goed helpen bij het maken van een financiële planning.

Low budget

Om te beginnen is er het type low budget. Vandaag de dag zie je steeds vaker low budget trouwjurken, deze kun je bijvoorbeeld via internet bestellen. Ook kun je zelf aan de slag met een tweedehands jurk die je kunt gaan pimpen. Zelfgemaakte jurken komen namelijk ook steeds vaker voor en dit is ook nog eens ontzettend leuk om te doen. Wanneer je echt goed met geld om kunt gaan kom je in de low budget categorie ongeveer op 200 tot 500 euro uit.

Gemiddeld

De volgende categorie is de gemiddelde prijs. Vrouwen die een jurk willen kopen van een merk moeten rekenen op zo’n 2000 euro. Deze jurk is dan erg gedetailleerd en heeft vaak handgemaakte details. Wanneer je graag een jurk wil in de gemiddelde prijsklasse kun je het beste naar een bruidsmodezaak gaan. Zo weet je zeker dat de jurk jou ook echt past en krijg je bruikbare adviezen.

Haute couture

Een haute couture jurk is alleen weggelegd voor dames die erg veel geld hebben. De prijs van een haute couture is een goed bewaard geheim, maar de schattingen liegen er niet om. 15.000 euro voor een jurk neerleggen is dan ook geen uitzondering. Wat je ervoor terugkrijgt? Een prachtige handgemaakte en one-of-a-kind jurk van een bekende ontwerper.

Extra kosten

Wanneer je een trouwjurk op het oog hebt is het slim om hiervoor nog een paar honderd euro apart te leggen. In veel gevallen moet de jurk namelijk aangepast worden op jouw lichaamsvormen. Hierdoor moet er een hoop veranderd worden aan de jurk, bijvoorbeeld wanneer je afgevallen of juist aangekomen bent. Vraag voor je de jurk koopt ook na of de eventuele aanpassingen bij de prijs inbegrepen zijn. Sommige bruidszaken houden hier heel netjes rekening mee. Ook is het een goede tip om recensies van de bruidszaak te lezen. De ervaringen van andere vrouwen kunnen jou namelijk goed helpen.

Wanneer je geschrokken bent van deze flinke prijzen zijn hier een aantal tips om te besparen op je jurk.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle kleding/jurken/trouwjurken in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker