Wat te doen bij slecht weer op je bruiloft?

Je hebt alles tot in de puntjes voorbereid, de locatie ziet er prachtig uit en dan... regen. Daar had je niet op geteld en zeker niet op gehoopt. Stress niet! Want jouw dag kan nog steeds net zo mooi worden als je vooraf hoopte. Met een paar kleine aanpassingen merk jij nauwelijks dat het weer even niet meewerkt. Hoewel deze blog misschien niet je favoriet is, is hij wel een van de belangrijkste. Jij wilt toch ook niet dat alles in het water valt? 

Regen komt bijna nooit goed uit. Maar dat betekent niet dat je hele dag verpest is. Als je je vooraf goed voorbereidt, zul je nergens last van hebben. Wel belangrijk om hier vooraf even over na te denken.

1. Als je een buitenbruiloft houdt, kijk of er ook een binnen is

Niets romantischer dan buiten trouwen, midden in de natuur. Als dit ook jouw plan is, kijk dan of er wel een mogelijkheid is om naar binnen te gaan indien mogelijk. Wellicht is er op de wijngaard een groot landhuis dat groot genoeg is voor jou en al je gasten? Of plaats naast de mooie natuur buiten een grote tent, waar je gasten in kunnen schuilen in geval van nood. Samen met zijn alles 'picknicken' in de tent kan erg romantisch zijn.

2. Denk goed na over de datum

Niets in Nederland is zo onvoorspelbaar als het weer en daarom kan het ook midden in de zomer nog flink tekeer gaan. Maak het jezelf niet nog moeilijker dan het is door de herfstmaanden zoveel mogelijk te vermijden. Lees ook hoe je de trouwdatum het beste kunt kiezen.

3. Gebruik waterproof make-up

Dit is een vereiste en zou iedereen moeten doen. Overigens niet alleen voor de regen, maar ook voor de nodige bruilofttraantjes.

4. Een extra jurk

Het klinkt misschien wat overbodig, maar die prachtige trouwjurk van jou is niet zo'n liefhebber van regen. Hij kan daarom snel kopje onder gaan bij een beetje regen. Zorg daarom voor een extra outfit. Deze hoeft niet zo duur en groots te zijn als de eerste, maar is een safe-option. Dat is zeker je geld waard. Plus: dubbel het aantal jurken, dubbel het plezier!

5. Denk aan je gasten

Ook zij zullen de regen niet altijd aanbidden en daarom is het een goed plan om vooraf een paar items klaar te leggen: wat verfrissingsdoekjes en regenponcho's zijn een must. Een kleine investering die enorm beloond wordt doordat je gasten je erg dankbaar zijn.

6. Het is maar regen

Het is natuurlijk hartstikke vervelend, maar vergeet niet dat er ergere dingen zijn. Jij en je geliefde zijn zojuist getrouwd en daar gaat het allemaal om. Maak je geen zorgen of je gasten het allemaal wel leuk hebben, wij zij komen uiteindelijk allemaal voor jou.

Zie je, uiteindelijk valt het allemaal enorm mee! Maak je niet te druk over kleine dingen als regen, want je trouwt -normaliter- maar één keer!Gerelateerde producten

Bekijk alle paraplus in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker