Hoe kies je een trouwdatum? De etiquette

Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een trouwdatum gaat bepalen. Het is hierbij wel heel belangrijk dat je weet hoe je met deze zaken om moet gaan en wanneer ze van toepassing zijn. In dit artikel staan een paar vragen en antwoorden over de etiquette van het bepalen van je trouwdatum.

Een trouwsite, hoe werkt dat?

Met een trouwsite kun je gemakkelijk je eigen website maken die helemaal gericht is op jouw bruiloft. Je kunt hiervoor al je gasten uitnodigen zodat zij de site kunnen bekijken. Op de trouwsite zet je de laatste updates als de locatie, de weersvoorspellingen en de dresscode. Het is heel handig voor de gasten om af en toe eens op deze site te kunnen kijken. Op TopTrouwen kun je gemakkelijk jullie eigen trouwwebsite bouwen.  Je kunt de site het beste zo snel mogelijk na het bepalen van jullie trouwdatum maken. Zorg ervoor dat je de updates meteen online zet!

Moet ik met iedereen rekening houden?

Nee, het is onmogelijk om voor al je gasten een perfecte dag uit te kiezen. Wel kun je kijken naar personen die het allerbelangrijkste voor je zijn. Zijn zij die dag wel thuis? Wanneer je bijvoorbeeld een hele goede band hebt met je ouders, maar zij niet langs kunnen komen, overweeg dan een andere datum. Probeer te bespreken met deze mensen of zij op de data kunnen die jij in gedachten hebt. Nogmaals, dit is jouw bruiloft en jij kiest dan ook de datum uit! Het ligt er maar net aan wat jij het belangrijkste vindt. 

Mijn beste vriendin verwacht haar eerste kind op mijn trouwdag. Wat moet ik doen?

Het kan heel moeilijk voor je zijn om dit te horen. Toch is de kans klein dat je de trouwdag nog kunt aanpassen. Dit moet je ook zeker niet doen! Zowel voor jou als voor je vriendin is deze dag heel erg spannend en dat moeten jullie elkaar ook gunnen. Misschien kan ze heel eventjes langskomen op je bruiloft maar het kan ook zij dat ze hier even geen behoefte aan heeft. Dit moet je accepteren, een bevalling is niet iets wat je moet onderschatten of haar kwalijk moet nemen. Probeer gedurende dag wat contact met haar te hebben en zo kunnen jullie er toch nog een beetje voor elkaar zijn!

Ondanks dat ik iedereen de datum voorgelegd heb, krijg ik nog veel kritiek. Hoe moet ik hiermee omgaan?

Het is heel onredelijk dat je gasten je trouwdatum zo bekritiseren. Zeker omdat jij hen ruim de tijd gegeven hebt om te beslissen. Je moet daarom maar gewoon lachen en zeggen dat het je leuk lijkt als ze alsnog komen. De belangrijke mensen in je leven zullen toch wel komen, op welke dag het ook is! Jij gaat trouwen met de persoon van wie je houdt, dat is het belangrijkste van deze dag. Zolang jij je best hebt gedaan, kun je het gewoon loslaten. 

Een week voor mijn eigen bruiloft trouwt er een ander familielid. Ik vind dit niet leuk, wat nu?

Het is inderdaad niet leuk, misschien voel je je minder speciaal. Toch moet je het niet afblazen. Niemand zou jouw bruiloft in de weg moeten staan. Probeer zo snel mogelijk alle save-the-date kaartjes de deur uit te doen. Zo vergeet de familie in ieder geval niet dat jij gaat trouwen. Zijn er mensen die hier moeite mee hebben? Leg hen dan vriendelijk uit dat het toch juist heel mooi is dat jullie beiden met de liefde van je leven gaan trouwen? Een mooi toeval! Probeer hier niet te erg op in te gaan, zo kun je de sfeer verpesten.

En nu?

Heb je de ideale trouwdatum geprikt? Dan is het tijd om naar de uitnodigingen te gaan kijken! Op onze website vind je heel veel inspiratie als het aankomt op trouwuitnodigingen.  Zo krijg je hier je antwoorden op de tien meest gestelde vragen over trouwuitnodigingen en lees je in dit artikel hoe je zelf je eigen trouwuitnodigingen maken maakt! Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker