5 manieren om ervoor te zorgen dat je gasten reageren op RSVP

Het meest frustrerende aan het plannen van een bruiloft, zijn gasten die niet reageren op de RSVP. Veel gasten vergeten het of vinden het niet nodig om dit te versturen. Aan jou dus de (soms wat vervelende) taak om ervoor te zorgen dat de gasten wél zullen reageren op de RSVP. En het liefst natuurlijk nog op tijd ook. Met deze vijf tips zorg jij ervoor dat ze gasten op tijd zullen reageren.

1. Creatieve verwoording

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig koppels die voor de traditionele RSVP kiezen. Veel koppels vinden dit iets te saai en ook de gasten zegt het meestal niks. Wees dus lekker creatief en ga aan de slag met een mooie lay-out, leuke woordgrapjes en ook een persoonlijke boodschap. Probeer het wel netjes te houden en ga niet schelden.

2. Het design kan veel doen

Ontwerp een kaart die mensen enthousiast maakt. Wanneer je een geweldige lay-out gevonden hebt, maak hier dan een RSVP van. Bijvoorbeeld een vliegticket of een concertticket. Het blijft in de hoofden van je gasten zitten en ze zullen dan ook reageren. Onthoud hierbij wel dat de lay-out niet te veel mag afleiden van de boodschap, dan reageert alsnog niemand.

3. Gebruik foto’s

Foto’s van jezelf of van anderen doen het altijd goed. Het nodigt namelijk uit om ernaar te kijken. Ook kun je wat meer grafische vormen gebruiken, deze zijn tegenwoordig ontzettend populair. Bijvoorbeeld in restaurants en cafés zie je regelmatig mooie illustraties. De kans is groot dat jij iemand in je omgeving kent die dit kan, en zo niet dan kun je deze persoon ook altijd inhuren. Het is gegarandeerd een succes wanneer je mooie illustraties of foto’s op je RSVP plaatst.

4. Stemmen

Mensen activeren werkt eigenlijk altijd. Een enkeling zit hier niet op te wachten, maar het grootste deel wel. Wanneer je de gast laat stemmen zullen zij zich belangrijk voelen. Maar waar kan je hen dan op laten stemmen? Bijvoorbeeld wat voor eten er geserveerd moet worden, of op welk nummer de eerste dans moet plaatsvinden. Kies wel iets uit waar je ook echt wat mee doet, dan kun je op de bruiloft ook de stemmen laten zien.

5. Persoonlijke RSVP

Deze manier werkt het beste, maar je moet wel heel veel tijd hebben (of een kleine bruiloft houden). Vraag het gewoon persoonlijk aan je gasten. Ze zullen dan wel moeten antwoorden. Zet in de uitnodiging dat je op datum x eventjes belt of ze kunnen komen of niet.

Met deze begrippenlijst zorg je ervoor dat je mooie trouwuitnodigingen krijgt en met de gratis online bruiloft gastenlijst beheer tool zie je precies wie er komen!Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker