Bruidsmeisjes jurken begrippenlijst

Niet alleen de bruid moet een mooie jurk aan op een bruiloft, ook de bruidsmeisjes mogen flink uitpakken. Een goede jurk zoeken is echter moeilijker dan het klinkt. Er zijn zóveel soorten jurkjes. Dus hier voor eens en altijd een begrippenlijst speciaal voor de bruidsmeisjes.

Tule

Tule is een doorzichtige, net-achtige stof die vaak gebruikt wordt als opvulling in rokken. Het is ook een heel mooi detailstuk dat je op andere plekken van de jurk kan gebruiken, bijvoorbeeld als een broche. In de haren wordt het ook vaak gebruikt, maar dan meestal bij de bruid.

Theelengte

Een theelengte jurk is ontzettend retro, maar daarmee niet minder hip. Sterker nog, theelengte is tegenwoordig ontzettend populair. Deze jurk valt ergens tussen de enkel en de knie en maakt het daarmee een nette jurk. Zeker voor een bruidsmeisje is deze lengte geschikt.

Silhouette

Dit moet je eigenlijk zo zien: stel je loopt door een muur heen, wat voor afdruk laat je dan achter? Dit kan een zandloperfiguur zijn, maar ook een A-lijn bijvoorbeeld.

Transparant

Dit stofje zie je tegenwoordig ook veel terug in bijvoorbeeld de mouwtjes of de middel van jurken. Het is erg sexy maar je kan het ook classy maken. Let wel op met flitsers op de camera, want het kan dan terugkaatsen en dat verpest de foto helaas erg snel.

A-lijn

Een rechte jurk die aan de onderkant wijd uitloopt. Precies de vorm van een A dus. Dit staat vooral mooi bij lange slanke vrouwen, maar ook met een wat voller figuur kan dit je heel vele goeds doen. Pas het wel goed van tevoren aan, dan kun je hier eigenlijk pas over oordelen.

Appelfiguur

Een appelfiguur komt het meeste voor. Veel dames hebben dus een rond figuur met slanke benen en armen. Er zij dus ook heel wat prachtige jurken te vinden die bij dit figuur passen. Dat is altijd een voordeel van een veelvoorkomend figuur.

Zandloperfiguur

Wanneer je een zandlopen figuur hebt, heb je veel geluk. Dit is een sexy figuur met curves en een slanke taille. Je mag best wat aandacht leggen op je pluspunten voor een strakke jurk te dragen of een ceintuur om je taille te dragen.

Peerfiguur

Vrouwen met een peerfiguur hebben smalle schouders maar brede heupen en stevige benen. Het kan soms knap lastig zijn om bij dit figuur een geschikte jurk te vinden, omdat de maat vaak niet klopt. Vraag eens na in een winkel wat zei jou zouden aanraden.

Zwangerschapsjurk

Wanneer je zwanger bent betekent dat niet dat je geen mooie jurk aan kan. Sterker nog, het is juist erg mooi wanneer je een nauwsluitende jurk draagt. Je buikje zal dan mooi uitsteken en dit kan prachtig staan. Kies wel een goede jurk uit, anders kan het minder mooi uitpakken.

V-hals

Een V-hals is exact wat het zegt. Een hals in de vorm van een V. Dit is erg sexy en staat mooi bij vrouwen met een zandloperfiguur. Veel jurken hebben een V-hals.

Boothals

Een boothals staat erg netjes, omdat hij hoog sluit. Het is een rechte als die van de ene naar de andere schouder loopt zonder enige vormen. Een klassieke hals die eigenlijk bij alle figuren mooi kan staan wanneer je een goede jurk draagt.

Vintage

Een vintage jurk is een tweedehands jurk. Deze jurken zijn vaak een stuk goedkoper en nog een ander bijkomend voordeel: ze zijn harstikke hip. Wanneer het koppel een vintage thema bruiloft geeft zit je helemaal goed. Maar ook zonder dit thema kun je een mooie jurk kopen.

Broekpak

Hou jij niet zo van jurken? Dan kun je ook voor een broekpak gaan. Deze zijn er in heel veel kleuren en stoffen dus er zit er vast ook voor jou eentje bij. Een tip hierbij is wel dat je een broekpak kiest met een lichte kleur, anders kan het wat zakelijk overkomen.

Skaterjurkje

Het skaterjurkje staat eigenlijk altijd goed. Deze jurk heeft een strak bovenlijfje en een wijde rok. Het is aan te raden voor iedere vrouw die er lekker hip bij willen lopen op de bruiloft. Deze skaterjurkjes koop je in heel veel kleuren en stoffen en je kan zo ook erg goedkoop vinden.

Lees hoe je jouw bruidsmeisjes op een originele manier kunt vragen.Gerelateerde producten

Bekijk alle vrijgezellenfeest in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker